Turhan Çömez’in Dokunulmazlık Dosyası TBMM’ye sevk edildi

Turhan Çömez’in de bulunduğu bazı milletvekillerine ait dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri TBMM’ye sevk edildi.

Turhan Çömez’in Dokunulmazlık Dosyası TBMM’ye sevk edildi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM’ye yeni yasama dokunulmazlığı dosyaları sevk edildi. Aralarında İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’in de bulunduğu bazı milletvekillerine ait dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri, Meclis Başkanlığı tarafından Karma Komisyona gönderildi.

Turhan Çömez, Balıkesir milletvekili olarak İYİ Parti saflarında önemli bir rol üstleniyor. Özellikle muhalefet cephesinde cesur çıkışlarıyla tanınan Çömez, TBMM’deki etkili çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Grup Başkanvekili olarak meclisteki temsil gücü yüksek olan Çömez’in dosyasının Karma Komisyon’da nasıl değerlendirileceği merak konusu.

Diğer Milletvekilleri de Listede

CHP, MHP, DEM Parti ve Demokrat Parti’den çeşitli milletvekillerine ait dokunulmazlık dosyaları da aynı süreç kapsamında TBMM Başkanlığına sunuldu. Dosyaları Karma Komisyona sevk edilen diğer isimler arasında CHP İzmir Milletvekilleri Ahmet Tuncay Özkan ve Mahir Polat, DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt ve MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy bulunuyor.

Süreç Nasıl İşleyecek?

Meclis Başkanlığına sunulan dokunulmazlık dosyaları, Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden oluşan Karma Komisyon’da değerlendirilecek. Komisyon, milletvekillerine ait dokunulmazlıkların kaldırılıp kaldırılmayacağına karar verecek. Bu süreç, dokunulmazlıkların kaldırılması halinde milletvekillerinin yargı karşısına çıkmasının önünü açabilir.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Turhan Çömez’in Dokunulmazlık Dosyası TBMM’ye sevk edildi
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!