Ahmet Akın: Eğitim bizim kırmızı çizgimiz

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Balya Belediyesi'ne hibe edilen otobüs sayesinde öğrenciler, belediyenin araçlarıyla okullarına rahat bir şekilde gidip gelebilecekler. "Çocuklarımızın eğitiminde, beslenmesinde, ulaşımında ve sağlığında tasarruf olmaz" diyen Başkan Ahmet Akın, Balya'da ve Gönen'de tasarruf tedbirleri nedeniyle araçsız kalan çocukların eğitimlerine erişimini engelleyen ulaşım sorununu çözdüklerini ve bu konuda 20 ilçede de çalışma başlattıklarını duyurdu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tasarruf tedbirleri kapsamında taşımalı eğitimde yapılan değişiklikler nedeniyle kırsal mahallelerden merkezdeki okullarına gidemeyen öğrencilerin imdadına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yetişti. “Eğitim bizim kırmızı çizgimiz” diyen Başkan Ahmet Akın, Balya’da başlatılan ve 20 ilçeye de ulaştıracakları bu hizmet sayesinde çocukların okullarına güvenle gidip geleceklerini dile getirdi.

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, tasarruf tedbirleri kapsamında taşımalı eğitimde yaşanan sıkıntılar nedeniyle Balya’da öğrencilerin okullarına ulaşımını sağlamak üzere önemli bir adım attı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Balya Belediyesi’ne hibe edilen otobüs sayesinde öğrenciler, belediyenin araçlarıyla okullarına rahat bir şekilde gidip gelebilecekler. “Çocuklarımızın eğitiminde, beslenmesinde, ulaşımında ve sağlığında tasarruf olmaz” diyen Başkan Ahmet Akın, Balya’da ve Gönen’de tasarruf tedbirleri nedeniyle araçsız kalan çocukların eğitimlerine erişimini engelleyen ulaşım sorununu çözdüklerini ve bu konuda 20 ilçede de çalışma başlattıklarını duyurdu.

 

“BELEDİYELER OLARAK BU EKSİKLİKLERİ
KAPATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Tasarruf tedbirleri kapsamında uygulanan ekonomik krizin faturasının emeklilere, kadınlara, gençlere, çocuklara, kısacası tüm yurttaşlara ödetildiğini söyleyen Başkan Ahmet Akın, “Ne yazık ki ekonomik kriz nedeniyle, zaten kıt kanaat geçinen yurttaşımıza her geçen gün yeni bir yük yükleniyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla, belediyeler olarak bizler de elimizden geldiğince bu eksiklikleri kapatmak için mücadele ediyoruz, çalışıyoruz. Balıkesir’imiz, kırsal alanı geniş olan, coğrafyası Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biri. Bazı kırsal mahallelerimizde geçmişte evlatlarımızın okullarına ulaşması için taşımalı eğitim kapsamında Kaymakamlıklarımız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından öğrencilerimizin ulaşımı sağlanıyordu. Ama ne oldu? Yakın zamanda uygulamaya konulan tasarruf tedbirleri nedeniyle bu hizmet durduruldu. Oysa bu krizin sebebi benim hemşehrilerim değil.” dedi.

 

“ÖĞRENCİLERİMİZİ RAHAT VE GÜVENLİ
BİR ŞEKİLDE OKULLARINA ULAŞTIRACAĞIZ”
Başkan Akın, “İlimiz genelinde bazı noktalarda bu ulaşım hizmeti maalesef sonlandırıldı. Üzülerek söylüyorum; bu durum çocuklarımızın okullarına gitmesini engelliyor. Bu sıkıntılardan biri de Balya’da. Ancak sadece Balya değil, 20 ilçemizde de bu sorun yaşanıyor. Velilerimiz, hemşehrilerimiz ve öğrencilerimiz bize ulaştı, sorunlarını ilettiler ve bu sorunun çözülmesini istediler. Ben her zaman şunu söyledim; biz görevdeyken ulaşılmadık hiçbir mahalle ve köy kalmayacak. Hiçbir çocuğumuz yatağa aç girmeyecek, evlatlarımız okullarına giderken sıkıntı yaşamayacak. Bugün Balya’dan başlayarak ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi rahat ve güvenli bir şekilde okullarına ulaştıracağız. Bunun ilk adımını burada atıyoruz. Bugünden itibaren Balya’dan ve Gönen’den başlayarak tüm ilçelerimizde bu hizmeti ulaştıracağız. Büyükşehir olarak her türlü sorunun çözümünde varlığımızı hissettireceğiz. Eğitim bizim kırmızı çizgimiz. Evlatlarımız bizim canımız, ciğerimiz ve onlara her zaman en yakınız. Çünkü Size En Yakın Ahmet Akın.” şeklinde konuştu.

 

“EKONOMİK KRİZİN ÇİLESİNİ
BENİM HEMŞEHRİLERİM ÇEKİYOR”
Sorunlara çareler ürettiklerini belirten Başkan Ahmet Akın, “Gerçekten ekonomik krizin yükünü benim hemşehrilerim çekiyor. Bunun sebebi olmayanlar maalesef bu yükün altında eziliyor. Belediyeler olarak biz de zorlanıyoruz. Ama hep birlikte bu yükün altından kalkacağız. Vatandaşlarımızı, özellikle evlatlarımızı, emeklilerimizi, ihtiyaç sahibi insanlarımızı asla yalnız bırakmayacağız. Sorunlarına tek tek çare üreteceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

“ARKADAŞLARIMIZ KÖYDEN GELMEKTE ZORLANIYORDU”
Öğrencilerin eğitimlerinden tasarruf yapılamayacağını belirten Havva Aslan, “Bu aracın sağlanması gerçekten çocuklar açısından çok iyi oldu. Çocukların eğitimi çok önemli. Başkanımızın dediği gibi, eğitimde tasarruf olmaz. Biz de ona katılıyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’a verdiği ulaşım desteği nedeniyle teşekkür eden Esma Fıstık ise, “Bu hizmeti çok güzel buluyorum. Allah razı olsun. Teşekkür ederim kendisine.” ifadesini kullandı.

Öğrenci arkadaşlarının köyden okula gelmekte zorlandığını belirten Burak Kuş, “Bu destek çok iyi oldu. Arkadaşlar köyden gelmekte zorlanıyordu. Bazen taksiyle gelmek zorunda kalınca maliyet yüksek oluyordu.” dedi.
Bazı öğrencilerin okula gidebilmek için taksi tutmak zorunda kaldığını, ancak herkesin ödeme gücünün olmadığını dile getiren Suat Mutlu, “Küçük çocuklar sabahları kimi zaman taksi tutup okula gitmek zorunda kalıyor. Ödeme gücü olan var, olmayan var. Bu hizmet çok iyi oldu.” diyerek memnuniyetini ifade etti.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Ahmet Akın: Eğitim bizim kırmızı çizgimiz
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!