26 Eylül 1988 Pazartesi: Pamukçu’dan Selimiye’ye toprak verilmesi kararının iptali isteniyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Politika Gazetesi 26 Eylül 1988 Pazartesi Günü yayımlanan sayısında, arazilerinin büyük bölümü İkizcetepeler Barajı sahasında kalacak Selimiye Köyü’ne, Pamukçu Beldesinden toprak verilmesi konusunda alınan kararın iptali istemini manşet haber olarak okurlarına duyurmuş.

 

 

Manşet haber şöyle: “Pamukçu Kasabası’nın bir kısım arazisinin İkizcetepeler Barajı sahasında kalan toprakları istimlak edilen Selimiye Köyü’ne verilmesi konusunda, İl İdare Kurulu Kararı’nın yeniden incelenmesi ve değiştirilmesi isteniyor. Olayın başlangıcı köylerinin büyük kısmının baraj alanında kalması nedeni ile Selimiye Köyü’nün kendilerine Pamukçu’ya ait arazinin bir kısmının verilmesini istemelerine dayanıyor. İlk başvuruda Selimiye’nin istediği alanın çok büyük olduğu gerekçesi ile İl İdare Kurulu bunu takdiren indiriyor ve sonuçta bir kısım köy merasından bir kısmı şahıs arazilerinden oluşan bir bölümün Selimiye Köyü’ne verilmesine karar veriyor. Selimiyelilerin kendilerine göre haklı nedenlere dayanan bu isteği ise Pamukçu Kasabasında büyük üzüntülere yol açıyor. Valiliğe yapılan ve İl İdare Kurulu kararının bir kez daha incelenmesi istenen başvuruda, bunun sebepleri özetle şöyle belirtiliyor: ‘Eski adı Eftelye olan Pamukçu Kasabası Balıkesir’in en eski tarihi bir köyü ve şimdi de belediyesidir. Bizans döneminden de gerilere giden tarihe sahip olan Pamukçu son 40 yılda adeta 40 parçaya bölünmüştür. Bunlardan ilkinde 1957 yılında kasabanın 2000 dönüm arazisi Selimiye’ye verilmiştir. Arkadan polis okulu ve jandarma atış sahaları için araziler yine Pamukçu topraklarından tahsis edilmiştir. 1972 yılında belediye olurken, bir kısım arazisi alınmıştır. İzmir asfaltı 4-5 kilometrelik hat boyunca köy topraklarından geçerken sağlı, sollu, 50 metrelik bir sahayı almıştır. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi baraj inşaatı nedeniyle Selimiye’ye yeni topraklar verilmek sureti ile Sanki Pamukçu cezalandırılmak isteniyor. Oysa Pamukçu, küçülen, nüfusu gitgide azalan Selimiye’nin aksine gittikçe büyüyen, gelişen ve bütçesi her yıl ikiye, üçe katlanan bir belde haline gelmiştir.’ Pamukçu’da günün en önemli konusu olan durumun ne şekilde sonuçlanacağı merakla bekleniyor.”

Birinci sayfadaki diğer haber başlıkları: “Düvertepe oylarının rengi su borularını da etkiliyor”, “Eşime iyi davranmıyorsunuz diyen sarhoş doktorun gırtlağına sarıldı”, “İleri saat uygulaması sona erdi çalışma saatleri değiştirildi”, “Edremit’te 15 yaşındaki genç kız okula kayıt için çıktığı eve dönmedi.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
26 Eylül 1988 Pazartesi: Pamukçu’dan Selimiye’ye toprak verilmesi kararının iptali isteniyor
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!