Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nde 2 gün daha geride kaldı

Seyir Derneği’nin Ayvalık Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nde sinema tutkunları iki yoğun günü daha geride bıraktı.

Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nde 2 gün daha geride kaldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seyir Derneği’nin Ayvalık Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nde sinema tutkunları iki yoğun günü daha geride bıraktı.

Festivale katılan film ekipleri, izleyicilerle bir araya gelerek eserlerini değerlendirdi ve sinemaya dair önemli sohbetler gerçekleştirdi.

Festivalde gösterimi yapılan Neandria, Büyük Kuşatma, Faruk, Karganın Uykusu, Eclipse, Touda’yı Herkes Seviyor, Bina ve Traugott filmlerinin ekipleri, film sonrası söyleşilerde izleyicilerin sorularını yanıtladı. Özellikle Reha Erdem imzalı Neandria filmi sonrası, sürdürülebilir sinema üzerine gerçekleşen sohbet dikkat çekti. Reha Erdem, ekolojik olarak sürdürülebilir bir film yapım süreci yürütmenin zorluklarına rağmen 6.500 plastik şişeyi kullanmaktan kaçındıklarını ve hiç kağıt kullanmadıklarını belirtti. Erdem, “Beni en çok heyecanlandıran şey, iyi bir mesele etrafında kolektif bir ruh oluşturabilmek. Ülkemizde ve dünyada buna en çok ihtiyacımız var” dedi.

Festivalin önemli etkinliklerinden biri de Eliza Levy imzalı Dünyalar Oluşturmak / Composing Worlds filmi üzerine Reha Erdem’in gerçekleştirdiği konuşmaydı. Film, Fransız antropolog Philippe Descola‘nın doğa ve kültür üzerine derin düşüncelerini ele alırken, Erdem’in bu görüşlerden nasıl ilham aldığı tartışıldı. Katılımcılar, doğadan elde edilen kaynakları kolektif akıl ve deneyimle birleştirmenin önemini vurgulayarak, geleceğe umutla bakılabileceğini ifade etti.

Festivalin Mey|Diageo katkılarıyla verilen “Yeni Bir …” Ödülü bu yıl kurgusu ile dikkat çeken Sinan Kesova imzalı Büyük Kuşatma filmine layık görüldü. Gösterimin ardından, yönetmen Kesova, senarist Arda Ekşigil, başrol oyuncuları Alp Öyken ve Asiye Dinçsoy, yapımcılar Ilgım Coşar ve Alara Hamamcıoğlu ile ses tasarımcısı Ahmet Gürbüz izleyicilerle bir araya gelerek filmle ilgili detayları paylaştı.

Festivalin gösterimleri, bu yıl Ayvalık’ın çeşitli mekanlarında gerçekleştirildi. Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi, Fabrika Ayvalık, İsmet İnönü Kültür Merkezi, ASKEV Sera ve Kırlangıç Ayvalık bu önemli etkinliğe ev sahipliği yaptı. Gösterimler tam bilet için 150 TL, indirimli bilet için ise 100 TL olarak satışa sunulurken, ASKEV Sera ve Kırlangıç Ayvalık’taki gösterimler ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

Sinema öğrencileri de bu festivalde usta isimlerle buluşma fırsatı yakaladı. Elizabeth Sankey, Cenan Tüzel, Didem Akça, Reha Erdem, Florent Herry, Aslı Özge ve Emre Erkmen tarafından gerçekleştirilen atölyelerde öğrenciler, projelerine yönelik çalışmalarını sürdürdü. Ayrıca, MUBI Türkiye direktörü Cem Altınsaray, sinema yazarı Okan Arpaç, sanatçı Can Aytekin ve festival danışmanı Fatih Özgüven de “Film Seçmek” başlıklı bir söyleşi ile izleyicilerle buluşarak film seçme kriterleri üzerine düşüncelerini paylaştı.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nde 2 gün daha geride kaldı
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!