Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu Toplantısı Balıkesir Öğretmenevinde gerçekleştirildi

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu Toplantısı; İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir başkanlığında, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Onur Aydın ve komisyon üyelerinin katılımıyla Balıkesir Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

Toplantıda, yeni eğitim öğretim yılı için planlanan rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla çeşitli konular ele alındı. İl genelindeki okullarda öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra çok yönlü gelişimine yönelik stratejiler tartışıldı.

2024-2025 Eğitim Öğretim yılı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri kapsamında aile, öğrenci, öğretmen ve yöneticilere yönelik yapılabilecek çalışmalar, Balıkesir geneli Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinin sorumluluk bölgelerinde yürütülecek çalışmaların değerlendirilerek belirlenmesi, Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Hizmetleri kapsamında yapılabilecek çalışmalar, TBM Eğitimleri, Kadına Yönelik Şiddet Eylem Planı çerçevesinde yapılacak çalışmalar, Tedbir Kararlarına yönelik uygulamalar, yıl içerisinde ihtiyaç analizlerine yönelik düzenlenecek olan Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerine yönelik hizmet içi eğitim ihtiyaçları toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıya katılan komisyon üyeleri deneyimlerini ve önerilerini paylaşarak öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik daha kapsamlı hizmetler sunulması için iş birliği içinde çalışmanın önemine vurgu yaptı.

İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, toplantının sonunda yaptığı konuşmada, öğrencilere sunulan rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin kalitesinin artırılmasının eğitimde başarıyı doğrudan etkilediğini belirtti. Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinin faaliyet sunumlarını gerçekleştirmelerinin ardından dilek ve temenniler ile toplantı sonlandırıldı.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!