Balıkesir ekonomisinin yıldızları

Balıkesir Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası iş birliğinde düzenlenen Balıkesir Ekonomi Ödülleri, Balıkesir’in ekonomik gelişimine katkı sağlayan öncü firmaları onurlandırdı. 2023 yılı verilerine göre Gelir ve Kurumlar Vergisi sıralamasında ilk 10, ISO 500 Büyük ve ISO İkinci 500 Büyük Sanayi sıralamasında yer alan firmalar ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İlk 1000 listesine giren Balıkesir firmaları, Yılın Kadın Girişimcisi ve Genç Girişimcisine ödülleri düzenlenen törenle verildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Balıkesir Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası iş birliğinde düzenlenen Balıkesir Ekonomi Ödülleri, Balıkesir’in ekonomik gelişimine katkı sağlayan öncü firmaları onurlandırdı. 2023 yılı verilerine göre Gelir ve Kurumlar Vergisi sıralamasında ilk 10, ISO 500 Büyük ve ISO İkinci 500 Büyük Sanayi sıralamasında yer alan firmalar ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İlk 1000 listesine giren Balıkesir firmaları, Yılın Kadın Girişimcisi ve Genç Girişimcisine ödülleri düzenlenen törenle verildi. Törende ayrıca Balıkesir Ticaret Borsası’nda 2023 yılında en çok tescil işlemi gerçekleştiren ilk 10 firma da ödüllerini aldı

 

Avlu Kongre ve Kültür Merkezimde düzenlenen törene TBMM önceki dönembaşkanlarından Cemil Çiçek, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Milletvekilleri Belgin Uygur, İsmail Ok, Mustafa Canbey, Serkan Sarı ile birlikte TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu katıldı. Törene Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula ve Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin evsahipliği yaptı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ödül töreninin açılış konuşmalarını Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula ve Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin yaptı.

 

RAHMİ KULA: “İHRACATIMIZ 1 MİLYAR DOLARI AŞTI”

Açılış konuşmalarında ilk olarak sahneye gelen Rahmi Kula, Balıkesir’in ticaret potansiyeli hakkında bilgiler vererek iş dünyasının içinde bulunduğu durum hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kula şunları söyledi:

“Bugün burada şehrimizin ekonomisine değer katan, ülkemizin büyümesine katkı sunan Balıkesir’in gurur kaynağı firmalarımızı onurlandırmak için toplandık. Her biriniz üretimden ihracata, istihdamdan innovasyona kadar birçok alanda gösterdiğiniz başarılarla sadece Balıkesir’i değil Türkiye’yi temsil ediyorsunuz. Bu başarıyı kutlamak hepimiz için büyük bir gurur kaynağıdır. Ülkemiz ihracatını son 6 yılda yüzde 35 oranında artırdı. Balıkesir ise 2017 yılında 532 milyon dolar olan ihracatını 2023 yılı itibariyle 1 milyar 77 milyon doları aştı.

Bizler de ihracatçı olarak son 6 yılda ihracatımızı yüzde 100’ün üzerinde artırdık. Bu başarı Balıkesirli ihracatçımızın ve sanayicimizin azmi ve çalışkanlığı sayesinde mümkün olmuştur. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinde güncel üretim yapan firma sayısı 2018 yılında 136 iken bugün itibariyle 241’e çıkmıştır. Artan firmalarımızla birlikte 2018 yılında 7 bin olan çalışan sayımız bugün itibariyle 20 binli rakamları bulmuştur. Bu artış Balıkesir’in sanayi potansiyelinin yatırımcılar için cazip bir bölge olduğunun en güzel örneğidir.

 

“37 COĞRAFİ İŞARETİ BULUNAN ÜRÜNÜMÜZ VAR”

Balıkesir zengin tarım ve tarım ürünleriyle öne çıkmaktadır. Şu anda 37 adet coğrafi işaretli ürünümüz bulunmaktadır. Bunun 31 tanesi ise gıda ürünüdür. Edremit Körfezinin yeşil çizik zeytini ve zeytinyağı Avrupa Birliği’nden tescil alan ürünlerimizdir. Bu ürünler Balıkesir’in kültürel ve ekonomik zenginliğini yansıtmaktadır.

 

“SORUNLAMIZI BÜYÜK”

Hepimizin bildiği gibi ülkemiz ve dünya ekonomisi zorlu bir süreçten geçiyor. Yüksek enflasyon, küresel ticaret dengelerinin değiştiği bir dönemde iş dünyamızın karşı karşıya kaldığı pek çok zorluk var. Özellikle enflasyon muhasebesinin iş dünyasına getirdiği ağır yük birçok firmamızı zor durumda bırakıyor. Finansal tabloları gerçekçi bir şekilde yansıtmayan bu uygulama şirketlerimizin rekabet gücünü zayıflatıyor ve sürdürülebilir büyümeyi tehdit ediyor.

İş dünyasının beklentisi enflasyon muhasebesinin yılda bir defa uygulanması ve vergiden muaf olmasıdır. Bir diğer önemli konu ise finansmana erişim sorunudur. Özellikle KOBİ’lerimiz için finansman bulmanın giderek zorlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Bankaların sıkı para politikası ve yüksek faiz oranları ticaret hacmimizin maalesef dağılmasına sebep oluyor. İş insanları olarak bu süreçte düşük faizli ve uzun vadeli finansman araçlarına ihtiyacımız olduğunu belirtmek isterim.

Bunun yanı sıra Balıkesir olarak en çok etkilendiğimiz konulardan biri de zeytin, zeytinyağı, beyaz et ve salça sektörlerinde üretim yapan firmalarımızın son dönemde hızlı karar alınarak yapılan kısıtlamalar maalesef birçok üreticimizi zor durumda bırakmaktadır. Bu ihracat yasaklarının firmalarımızın büyüme potansiyeline ket vurduğunu ve bu kısıtlamaların olmaması gerektiğini, ihracatçımızın daha güçlü bir şekilde uluslararası arenada yer almasını sağlayacağını ifade etmek istiyorum.”

 

TİCARET BORSASI BAŞKANI MEHMET ÇETİN: “TARIM HAYVANCILIK VE SANAYİ ŞEHRİYİZ”

Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin ise Balıkesir ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayalı bir ekonomisinin bulunduğunu dile getirerek şu görüşleri paylaştı:

“Balıkesir, tarım ve hayvancılıkta Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden biridir. Verimli toprakları, köklü çiftçilik geleneği ve geniş ürün çeşitliliği ile ilimiz, kırmızı et, süt, zeytin, zeytinyağı ve salçalık domates gibi pek çok ürünün üretiminde öncüdür. Bu ürünlerle hem iç pazarda hem de uluslararası arenada önemli bir konumdayız. Tarımsal üretim ve ticarette en yüksek tescil işlemlerini gerçekleştiren 10 firmamız, bu başarılarıyla hem ilimizin tarım ve hayvancılık alanındaki gücünü ortaya koymakta, hem de bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sağlamaktadır.

Bugün, sadece tarım ve hayvancılık alanındaki başarılarımızı değil, sanayi, ticaret, ihracat ve girişimcilik gibi farklı alanlarda gösterilen başarıları da kutluyoruz. Gelir ve kurumlar vergisinde öne çıkan firmalarımız, ihracatta büyük başarılar elde eden kuruluşlarımız, kadın ve genç girişimcilerimiz, Balıkesir’in ekonomik kalkınmasına olan katkılarından dolayı bu törende ödüllerini alacaklar. Bu başarılar, yalnızca ödül alacak firmalarımızın değil, ilimizin tüm ekonomik aktörlerinin ortak çabasıyla elde edilmiştir. Her bir üyemiz, Balıkesir’in ticaret ve sanayi gücünü daha da ileri taşımaktadır. Hepinize bu büyük ailede yer aldığınız için teşekkür ediyorum. Ayrıca, bizlere her zaman destek veren ve yanımızda olan Sayın Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na da gönülden teşekkür ediyorum. Balıkesir’i daha güçlü bir geleceğe taşımak adına hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

 

SANAYİ ODASI BAŞKANI NAZMİ YARIŞ: “50 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM HEDEFİMİZ VAR”

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış da Balıkesir sanayisinin son dönemde giderek geliştiğine dikkat çekti. Yarış şunları söyledi:

“Bugün 7 Organize Sanayi Bölgesi, 2 Üniversitesi, 2 Gümrük müdürlüğü bulunan, ulaşım olanaklarını tamamlamış ve Şirket merkezleri Balıkesir dışında olan firmalarımızı dahil ettiğimizde 2 milyar dolar ihracat gerçekleştiren ilimizde üretim yapan 70 firmamıza ödül takdim etmenin gururunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne Balıkesir’in geleceği için Ulusal ve uluslararası çeşitli sektörlerdeki firmaların ilimizde yer alan Organize sanayi bölgelerine katma değeri yüksek, doğa dostu, çevreye duyarlı yatırım yapması için çaba sarf ediyoruz. Bu çabaların sonucu olarak şehrimizdeki ihracatın arttırılması ve mevcut istihdama ilave olarak 50 bin kişilik istihdamı hedeflemekteyiz. Yürürlükte olan mevcut iş kanununun iş dünyasının beklentisine  yönelik ilave istihdamı kolaylaştıracak şekilde güncellenmesini beklemekteyiz.

 

“SORUNLARIMIZ ÇÖZÜLMELİ”

2023 yılı ikinci çeyreğinden itibaren Özellikle KOBİ kredilerinde yaşanılan daralmanın zincirleme etkisi ülkenin ve sektörlerin tamamına olumsuz yansımıştır. Türkiye’nin 1.önceliği mevcut üretim kapasitesini korumak olmalıdır. Görülen o ki enflasyonla durgunluğun iç içe mücadele ettiği bir dönem yaşayacağız. Bu nedenle sanayimizin, bu dönemi sağlıklı ve en az yara alarak atlatabilmesi için reel sektörümüzün mutlaka üretime dönük, ihracata dönük ve yatırıma dönük özel finansman modelleriyle desteklenmesi önemlidir.

Her geçen yıl daha karmaşık hale getirilen bir vergi sistemimiz var. Bu vergilendirme sistemi milyonlarca mükellefin hayatını daha da zorlaştırıyor bu da vergi uyuşmazlıklarını giderek arttırıyor. Yakın dönemde Enflasyon Muhasebesi uygulamasında bu sıkıntıyı tekrar yaşadık. Döviz üzerindeki baskının hafifletilmesi kritik bir konu haline geldi. Mevcut kur politikası sanayicimizi uluslararası piyasalarda rekabet edemez hale getirdi. özellikle bazı sektörlerdeki firmalar farklı ülkelere yatırım yapmak durumunda kaldı.

 

“SANAYİCİMİZ ZOR DURUMDA”

3 tane kritik gündem maddesinden bahsetmek istiyorum. Şehrimizin sanayi bölgeleri her sektörden yatırımcı için cazip ancak yetersiz insan kaynağı nedeniyle sanayicimiz zor durumda. Bu nedenle, mesleki eğitim ve nitelikli insan kaynağı birinci önceliğimiz. Odamız, Ticaret Odamız ve Ticaret Borsamız ile birlikte meslek liselerimizin alt yapısını güçlendirmeye öğrencilerimize burs ve ulaşım desteği vermeye çalışıyoruz.

Bizim bu çabamızın yanı sıra Ülkemizde bulunan 208 Üniversitenin kontenjanlarının gözden geçirilmesi ve istihdam sorunu yaşayan bölümlerin kapatılmasının faydalı olacağı kanaatindeyiz. İkinci başlık ise yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik. Tüm firmalarımızın bu konuda çalışma yapması önem arz etmektedir.

Özellikle iklim değişikliği ve su kıtlığı sanayisinin yüzde 34’ü gıda ürünlerine dayalı ilimiz için endişe vericidir. Son olarak yapay zekanın iş dünyasında uygulanması konusu var. Geçtiğimiz dönemde firmalara dijital dönüşüm ve e-ticaret gibi konularda yol gösterici olan Odalar Ve Borsalar Birliğimizin, Yapay Zekanın Sanayi ve Ticaret hayatımız için ne gibi fırsat ve tehditler oluşturacağı  konusunda desteklerini bekliyoruz. Sözlerime burada söz verirken Ödül olan firmaların temsilcileri ve çalışanların kutluyor başarılarının artarak devamını diliyorum.”

 

TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU: “81 İLE 81 OKUL YAPTIK ŞİMDİ SIRA İLÇELERDE”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da ödül töreninde yaptığı konuşmada gerek Balıkesir gerekse de ülke ekonomisi hakkında bilgiler verdi. Hisarcıklıoğlu şunları dile getirdi:

“Bugün Balıkesir’de hayırlı işler için bulunuyoruz. Türkiye’yi doyuran şehir Balıkesir’de olmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün TOBB olarak Zağnos Paşa Ortaokulumuzun açılışını yaptık. Ben bir iş insanı olarak her türlü yatırımın bir riskinin olduğunu biliyorum. Kar da edersiniz zarar da  edersiniz. Ama bir iş insanı olarak söylüyorum bir tek yatırımda zarar etmezsiniz; o da eğitime yaptığınız yatırımdır. Ama öyle ama böyle devamlı kazanç yazar. 81 ile 81 okul dedik Allah’a çok şükür bunları da tamamladık. Şimdi 154 ilçedeyiz; 154 ilçemizde de oda ve borsalarımızın olduğu ilçede Allah nasip ettik okullarımızı yapıyoruz. Gelirken en çok okul nereye yaptık diye baktım. Bizim Kayserililer duymasın; tam 5 okulumuz bitmiş, 4’ünün açılışını yapacağız 4 okulumuz da Balıkesir’de inşa halinde devam ediyor. Hayırlı uğurlu olsun.

 

“BALIKESİR’DE BİRLİK VE BERABERLİK VAR”

Balıkesir’in yıldızlarını ödüllendirmek için bir aradayız. Ama onunla beraber odamızın bünyesinde faaliyete geçecek Uyum ve Arabuluculuk Merkezi’nin açılışını da yapacağız. Ben öncelikle Balıkesir Ticaret Odama, Sanayi Odama, Borsama teşekkür ediyorum. Burada yan yana durarak birlikteliklerini gösterdiler. Aslında güzel bir laf var ya “kuş alayıyla uçar” diye. Bu birliktelik ve beraberlikte Balıkesir kendini en önde temsil ediyor. Bir şehirde valisi, milletvekili, belediye başkanı, meslek örgütleri bir ve beraberse o şehirler markalaşır. Balıkesir’deki birlik ve beraberlik de markalaşmanın önünü açıyor.

 

“KAYSERİLİYE 5 VAKİT NAMAZ FARZSA BALIKESİRLİLER 10 VAKİT NAMAZ KILMALI”

Balıkesir bugün hem tarım hem hayvancılık hem sanayi hem turizm şehri haline gelmiştir. Yatıp kalkıp şükredin. Ben kendi memleketimle Balıkesir’i mukayese ettiğim zaman arada uçurumlar var. Allah her türlü zenginliği size vermiş, Balıkesir müthiş bir coğrafya ve bununla gurur duymanız lazım. Burada deniz, orman, oksijen var. Havanın nasıl olduğu belli; orman var, maden var, rüzgar var, var, var var, her şey var sizde. Bunun yanında girişimci ruh da var. Ben diyorum ki bizim Kayseriliye 5 vakit namaz farzsa herhalde Balıkesirliler 5 vakitle kurtaramazlar. Balıkesirliler 5 vakit namazın üzerine 5 vakit de şükür namazı kılmanız lazım.

Allah nazarlardan saklasın. Osmangazi Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, İstanbul-İzmir otoyolu Balıkesir’in cazibesini daha da artırdı. Çünkü insanlar ulaştığı yerlerde alışveriş yaparlar. İşte bu potansiyeli harekete geçirenler Balıkesir’in müteşebbis insanları olmuştur. Bizler de bugün üretimleriyle, vergi ve ihracatlarıyla şehre değer katan kıymetli girişimcilerimizi yani Balıkesir’in yaldızlarını ödüllendireceğiz. Bizim kültürümüz marifet iltifata tabidir diyor. Fazlasıyla hak ettikleri ödülü alacak kardeşlerimle iftihar ediyor kendilerine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyor, hepsini de yürekten tebrik ediyorum.”

 

VALİ İSMAİL USTAOĞLU: “TARİH DOĞA DENİZ”

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu’da Balıkesir’in ticaret ve sanayi potansiyelinin ulaştığı noktanın gurur verici bir seviyeye iş dünyasının yoğun çabasıyla ulaştığını ifade etti. Vali İsmail Ustaoğlu şunları söyledi:

“Balıkesir’imiz bir tarih şehri diyoruz. Niye? Çünkü bağrında Zağnos Paşa gibi, Karesi Beyi gibi bizim çok önemli devlet adamlarını bağrında barındırmıştır. Balıkesir diğer yandan iki denize kıyısı olan çok önemli turizm şehridir aynı zamanda. Balıkesir diğer taraftan Türkiye’yi doyuran şehir unvanıyla tarımın en zengin, verimli topraklarını kendi bağrında barındıran bir şehirdir. Balıkesir’imiz yine bunun yanında sadece tarımda değil güçlü yer altı zenginlikleriyle; başta bor  madeni olmak üzere jeotermal kaynakları ve nitelikli madenleriyle yine çok zengin bir yer altı zenginliklerini kendi bağrında barındıran bir şehirdir.

Balıkesir’in özellikleri saymakla bitmez ama en önemli özelliklerinden birisi başta Çanakkale Savaşımızın en önemli kahramanı olan Seyit Onbaşı’nın meftun bulunduğu bu topraklarda bu kahramanı yetiştiren bir şehir Balıkesir. Diğer yandan da yine Balıkesir’imiz 41 tane Balıkesir’imizin ileri gelenlerinin Alacamescitte toplanarak milli mücadele fitilini ateşleyen Kuvayi Milliye şehridir, Bu şehir öyle bir şehir, öyle bir bağrında kahramanlar yetiştirmiştir ki inşallah bu şehrimiz üretimiyle, istihdamıyla, ihracatıyla Türkiye ekonomisine yine çok kıymetli iş insanlarını yetiştiren bir şehirdir. Ben bu anlamda böyle anlamlı bir törenin ilimizde yapılmasından dolayı TOBB Başkanımıza teşekkür ediyorum.

 

“ÜRETİM VE İSTİHDAM ÖNEMLİ”

Üretim, istihdam, ihracat önemlidir. Ülkelerin kalkınmasında, gelişmesinde bunlar çok önemlidir. Balıkesir’imizde şu an aktif olan; yani sanayi kuruluşlarıyla üretimde önemli bir yeri olan 5 tane organize sanayi bölgemiz var. Tabi ki bunun yanında tüzel kişilik kazanmış ama kuruluş aşamasında olan diğer organize sanayi bölgelerimizle biz inşallah ülkemizin üretimine, ihracatına önemli katkılar sağlayacağız. Ben bu anlamda Balıkesirli iş insanlarımıza teşekkür ediyorum. Ülkemizin istihdamına yaptıkları katkıları çok önemlidir Tabiri caizse mutafının bereketlenmesinde, sofralarının bereketlenmesinde onların ayrı bir yeri vardır. Bu anlamda ben burada ödül alacak Balıkesirli iş insanlarımıza teşekkür ediyorum.”

 

ÖDÜL ALAN FİRMALAR

Törende yapılan konuşmaların ardından Balıkesir Ekonomi Ödülleri sahiplerine verildi. 2022 Yılı Vergilendirme Dönemi Gelir Vergisi Sıralamasında ilk 10’a giren Nazmi Yarış, Atila yaman, Rifat Köybaşıoğlu, Halil İbrahim Kaymak, İsmet Yalçın’a ödülleri 25’nci Dönem TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından takdim edildi. Törende ayrıca 2022 Yılı Vergilendirme Dönemi Kurumlar Vergisi sıralamasında yer alan Hidrojen Peroksit Sanayi ve Tic. A.Ş., Hicri Ergili Deniz Nakliyat Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Yarış Kabin Sanayi ve Ticaret A.Ş., İŞBİR Sentetik Dokuma Sanayi A.Ş., YEMMAK Makine Sanayi ve Tic. A.Ş.,, Remzi Çakar Gıda Sanayi Tic. A.Ş., BEKSAN Çivi Tel Makine İmalat San ve Tic. A.Ş., Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş., Alfa Tohum Tarım Gıda İnş. Hayv. Paz. San. Ve Tic. Ltd. Şti.’ye ödülleri takdim edildi.

 

GELİR VERGİSİ SIRALAMASI

2023 yılı Vergilendirme Dönemi Gelir Vergisi Sıralamasında yer alan Rifat Köybaşıoğlu, Nazmi Yarış, Atila Yaman, Hasan Yarış ödüllendirilirken yine aynı dönemde kurumlar vergisi sıralamasında yer alan BANVİT Bandırma Vitaminli yem Sanayi Anonim Şirketi, Yarış Kabin Sanayi ve Ticaret Ananim Şirketi, BUPİLİÇ Entegre Gıda Sanayi Ticaret A.Ş., Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri Ananim Şirketi, Kula Yağ ve Emek Yem Sanayi Ticaret A.Ş., Hidrojen Peroksit Sanayi ve Ticaret A.Ş., TEKSÜT Süt Mamulleri San ve Tic. A.Ş. Remzi Çakar Gıda San ve Tic. A.Ş., Karahallılar Otomotiv Akaryakıt Dayanıklı Tüketim Malları San ve Tic. A.Ş, EKOS Teknoloji ve Elektrik A.Ş. firmalarına ödülleri verildi.

 

EN BÜYÜK 500’DE YER ALANLAR

2023 yılı İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alan ENERJİSA Üretim A.Ş., ETİ Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Kastamonu Entegre Ağaç San ve Tic. A.Ş., Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş., BNVİT Bandırma Vitaminli Yem San A.Ş., SARTEN Ambalaj San ve Tic. A.Ş., BUNGE Gıda San ve Tic. A.Ş., SAME DEUTZ FAHR Traktör San ve Tic. A.Ş., LİMAK Çimento San ve Tic. A.Ş., AKÇANSA Çimento San ve Tic. A.Ş., CARGILL tarım san ve Tic. A.Ş., BAŞHAN Agro Gıda San ve Tic. A.Ş., Tarım Kredi Yem San ve Tic. A.Ş., BETEK Boya ve Kimya Sanayi A.Ş. Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş., ESAN Eczacıbaşı Endüstriyel Hammadde San ve Tic. A.Ş. Sofra Yemek Üretim ve Hizmet A.Ş., Yarış Kabin Sanayi ve Tic. A.Ş., Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Ser San ve Tic. A.Ş., BUPİLİÇ Entegre Gıda San ve Tic. A.Ş., HASTAVUK Gıda Tarım Hayv. San ve Tic. A.Ş., Savola Gıda San ve Tic. A.Ş., TUKAŞ Gıda San ve Tic. A.Ş., BİEN Yapı Ürünleri san Tur. Ve Tic. A.Ş., TEKSÜT Süt Mamulleri San ve Tic. A.Ş., Kula Yağ ve Emek Yem San Tic. A.Ş., ASSAN Panel San ve Tic. A.Ş., EKSİM Enerji A.Ş., KALEKİM Kimyevi Maddeler San ve Tic. A.Ş., Tarım Kredi Yağ San ve Tic. A.Ş firmalarının temsilcilerine ödülleri verildi. Törende ayrıca İSO İkinci 500’e giren firmaların yanı sıra Türkiye İhracatçılar Meclisinin ilk 1000 ihracatçı firması arasına giren şirketlere ödülleri verildi. Törende son olarak Balıkesir Ticaret Borsasına en yüksel tescil veren 10 firma ile birlikte Yılın Kadın Girişimcisi, Yılın Genç Girişimcisine de ödülleri takdim edildi.

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Balıkesir ekonomisinin yıldızları
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!