Altınova’nın düşman işgalinden kurtuluşun 102. yılı kutlandı

Ayvalık'a bağlı Altınova’da düşman işgalinden kurtuluşun 102. yılı büyük bir coşku ve gurur içinde kutlandı.

Altınova’nın düşman işgalinden kurtuluşun 102. yılı kutlandı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altınova’da düşman işgalinden kurtuluşun 102. yılı büyük bir coşku ve gurur içinde kutlandı.

Sabah saatlerinde resmi törenle başlayan etkinlikler, gün boyunca çeşitli programlarla devam etti. Altınova Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene; Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, ilçe protokolü, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, bu özel günün önemine değinerek, 14 Eylül Altınova ve 15 Eylül Ayvalık’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılını büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirtti. Ergin, konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan Kurtuluş Savaşı sürecine ve 14 Eylül 1922’de Altınova’nın ardından 15 Eylül’de Ayvalık’ın kurtuluşuna vurgu yaptı.

Ergin, “Bu topraklarda özgürce yaşıyorsak, bunu o günlerin kahramanlarına borçluyuz. Onlar sadece silahlarıyla değil, vatan sevgileriyle bu toprakları savundular. Bugün bu mirası koruma sorumluluğuyla hareket ediyoruz” dedi. Ayrıca, Altınova’nın kısa sürede savaş ekonomisinden sıyrılarak kendi ayakları üzerinde durduğunu ve bağımsızlık, özgürlük, demokrasi kavramlarına sahip çıktığını vurguladı.

Konuşmasının sonunda, bu özel günün sadece bir kurtuluşu değil, aynı zamanda geleceğe yönelik umutları ve birliği de kutlama fırsatı sunduğunu belirten Başkan Ergin, tüm Altınovalı hemşehrilerine sağlıklı, huzurlu ve bereketli günler diledi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Altınova’nın düşman işgalinden kurtuluşun 102. yılı kutlandı
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!