Geleceğin mühendisleri BAÜN’nde “Mühendishane” yaz kampında buluştu

BAÜN ve Mimar Sinan Mühendisler Birliği iş birliğiyle düzenlenen "Mühendishane Mesleki Kariyer Tamamlama Programı" Yaz Kampı sona erdi.

Geleceğin mühendisleri BAÜN'nde
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ve Mimar Sinan Mühendisler Birliği (MSMB) iş birliğiyle düzenlenen “Mühendishane Mesleki Kariyer Tamamlama Programı” Yaz Kampı, 6-9 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Varaka Kağıt Sanayi A.Ş.’nin desteğiyle hayata geçirilen kampa, Balıkesir, İstanbul, Karabük ve Manisa’dan katılan 14 mühendislik öğrencisi, dört gün süren kapsamlı bir eğitim ve deneyim programına katıldı.

Kamp boyunca öğrenciler, iletişim becerilerini geliştirmek için düzenlenen modül eğitimleri, proje seminerleri, teknik geziler ve sportif etkinliklere katılarak hem mesleki hem de sosyal alanda kendilerini geliştirme fırsatı buldular. Kampın ilk günü tanışma programıyla başlarken, Balıkesir’in çeşitli yerlerine düzenlenen sosyal geziler de öğrenciler arasında büyük ilgi topladı.

Kampın kapanış toplantısında, BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, başarılı öğrencilere “Mühendishane 2.0 İletişim Modülü” sertifikalarını takdim etti. Programın en dikkat çeken anlarından biri ise Dünya Şampiyonu Milli Boksör Öğr. Gör. Ali Eren Demirezen’in öğrencilere yönelik yaptığı söyleşi oldu.

BAÜN Teknoloji Transfer Ofisi’nde düzenlenen oturumlarda, TEKNOFEST ve TÜBİTAK projeleri üzerine yapılan seminerlerle öğrenciler bilimsel projeler hakkında bilgi edinme şansı yakaladı. Varaka Kağıt, Ekos Elektrik ve Teknosav Savaşlar Soğutma gibi önde gelen firmalara yapılan teknik gezilerle kamp sona erdi.

Bu kamp, geleceğin mühendislerine kariyerlerini şekillendirme ve mühendislik dünyasının farklı alanlarında tecrübe kazanma fırsatı sunarak, Balıkesir Üniversitesi’nin eğitimdeki yenilikçi yaklaşımını bir kez daha ortaya koydu.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Geleceğin mühendisleri BAÜN’nde “Mühendishane” yaz kampında buluştu
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!