Balıkesir’de tarım arazileri ve destekleme modeli toplantısı!

Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, işlenmeyen tarım arazilerinin kiralanmasıyla ilgili bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yaptı.

Balıkesir’de tarım arazileri ve destekleme modeli toplantısı!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, tarımsal üretim planlaması ve işlenmeyen tarım arazilerinin kiralanmasıyla ilgili bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yaptı.

Şehit Ramazan Konuş Toplantı Salonu’nda gerçekleşen buluşmada, 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu çerçevesinde işlenmeyen tarım arazilerinin nasıl kiralanacağı ve yeni destekleme modeli hakkında detaylı sunumlar yapıldı. Toplantıya il genelindeki tüm ilçe müdürlüklerinin personeli katıldı.

Toplantıda, bitkisel üretim desteklerinin ilk kez üretim dönemi öncesinde açıklanmasının yanı sıra 2025-2026-2027 yıllarını kapsayan yeni destekleme modeli de tanıtıldı. Tarımsal üretim planlaması, işlenmeyen tarım arazilerinin etkin kullanımı ve sürdürülebilir tarım uygulamaları konusunda konu uzmanları tarafından bilgilendirmeler yapıldı.

İl Müdürü Erkan Alkan, yaptığı konuşmada, iki yıl süren hazırlık ve sivil toplum kuruluşları ile yapılan fikir alışverişleri sonucunda geliştirilen tarımsal üretim planlamasının hayırlı olmasını diledi. Alkan, Balıkesir’in tarım ve hayvancılığını şekillendiren 54 farklı projede elde edilen başarılı sonuçların devam etmesini umduğunu belirtti.

Alkan, “Tarımda Yeni Dönem” mottosuyla sunulan yeni destekleme modelinin, doğru ürün seçimi ile sürdürülebilir üretim hedeflerini hayata geçireceğini ve üreticilerin gelirlerini artırarak ülke tarımının rekabetçi gücünü yükselteceğini vurguladı. Toplantıya katılan personele çalışmalardaki başarılarından dolayı teşekkür etti.

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Balıkesir’de tarım arazileri ve destekleme modeli toplantısı!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!