Edremit Sağlıklı Hayat Merkezi, sağlığa yatırım yapıyor!

Edremit Sağlıklı Hayat Merkezi ( SHM), “Hastalığa değil, sağlığa yatırım yapmak” sloganıyla hizmetlerine devam ediyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edremit İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Edremit Sağlıklı Hayat Merkezi ( SHM), “Hastalığa değil, sağlığa yatırım yapmak” sloganıyla hizmetlerine devam ediyor.

Obezite ve kanser taramalarının yanı sıra çocuk gelişimi, ruh sağlığı, koruyucu ağız ve diş sağlığı, tütün ve madde bağımlılığıyla mücadele gibi birçok farklı alanda hizmet sunuluyor.

KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim merkezi)’nde doktor ve ebelerle verilen tarama hizmetleri yanı sıra diyetisyen, psikolog, fizyoterapist, çocuk gelişimi uzmanı ve sosyal çalışmacılarla sağlığın korunması ve geliştirilmesi amacıyla danışmanlık hizmeti veriliyor,  halk sağlığı eğitimleri  düzenleniyor. Ayrıca  SHM bünyesinde bir  sigara bırakma polikliniği de bulunuyor. Okul çocukları için ağız diş sağlığı eğitimleri de merkezde görevli diş hekimi tarafından veriliyor.

Verilen hizmetlerin temel amacı hasta olmadan daha sağlıklı bir yaşam için destek olmak olsa da kronik hastalığı olanlar kişiler de aile hekimleri tarafından merkeze yönlendirilip danışmanlık hizmeti almaları sağlanıyor. Toplum sağlığının geliştirilmesi ve sağlıklı bir hayat sürdürülmesi için daha fazla kişiye ulaşmak amacıyla kurum dışında eğitim, stant gibi faaliyetlerle bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.

Edremit SHM’de 2023 yılında 9065 kişiye kanser erken teşhis, tarama konusunda danışmanlık hizmeti verildi. 2 bin 111 kişiye Rahim ağzı kanseri taraması,3 bin 373 meme kanseri taraması yapılıp, 3 bin 502 kişiye de kolon kanseri taraması için test uygulandı.  İlçe merkezine ulaşım zorluğu olan mahallelerde yaşayanlar da aile hekimleriyle işbirliği içinde kanser taraması için kurum aracıyla mahallelerinden alınıp işlemlerden sonra tekrar mahallelerine bırakılıyor.  En çok rağbet gören fiziksel aktivite ve beslenme danışmanlığı birimlerinden 2023 yılında sırasıyla 2 bin 759 ve 2864 kişi hizmet aldı. Fiziksek aktivite biriminde uzman fizyoterapist tarafından bireysel olarak egzersizlerin öğretilmesi yanında kurum salonunda haftada iki gün grup egzersizleri düzenleniyor. Sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirmeyi hedefleyen kurum diyetisyenleri danışanlara beslenme eğitimi verip takiplerini yapıyorlar. Merkezde verilmekte olan uyuşturucu madde bağımlılığı biriminde bin 538 danışmanlık görüşmesi verilmiştir. 0-18 yaşlarında olup normal ve anormal gelişim gösteren çocuklar için danışmanlık hizmeti veren Çocuk Gelişim Uzmanı bin 751 danışmanlık hizmeti vermiş, psikolojik danışmanlık hizmeti sayısı ise bin 195 olarak gerçekleşti.

Sağlıklı Hayat Merkezinde görevli Diş hekimi tarafından ilçe okullarında 14 bin 120 öğrenciye ağız ve diş sağlığı konusunda uygulamalı eğitimler verilmiştir. İlk başvuruda Danışma biriminde vaka koordinatörü tarafından kaydı alınan danışanlar randevuları düzenlenerek gerekli birimlere yönlendirilmeleri sağlanıyor. Edremit Sağlıklı Hayat Merkezinde verilen hizmetlerin hepsi ücretsiz olmakla birlikte özellikle danışmanlık hizmetlerine yoğun talep nedeniyle önceden randevu alarak başvurmak gerekiyor. Telefonla randevu alabileceğiniz gibi aile hekimi aracılığı ile de randevu alınabilir.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Edremit Sağlıklı Hayat Merkezi, sağlığa yatırım yapıyor!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!