Paris 2024’e damga vuran Yusuf Dikeç’e ne kadar ödül verildi? Duyunca şok olacaksınız!

Türkiye, 40 yıl aradan sonra ilk kez altın madalya kazanamadan organizasyonu tamamlarken, sporculara verilen para ödülleri gündeme oturdu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye, 40 yıl aradan sonra ilk kez altın madalya kazanamadan organizasyonu tamamlarken, sporculara verilen para ödülleri gündeme oturdu.

Türkiye, oyunlardan 3 gümüş ve 5 bronz madalya ile döndü ve bu başarıyı elde eden sporculara yönetmelik gereği belirlenen ödüller teslim edildi. Atıcılık branşında gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç’in ödül tutarı ise dikkat çekti.

Paris’te düzenlenen 33. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda beklentilerin altında kalan Türkiye, altın madalya kazanamasa da gümüş ve bronz madalya kazanan sporcularına yönetmelik gereği önemli para ödülleri verdi. Altın madalya için belirlenen 1000 cumhuriyet altını ödülünden bu yıl kimse yararlanamazken, gümüş madalya sahiplerine 600, bronz madalya sahiplerine ise 300 cumhuriyet altını değerinde ödül takdim edildi.

Yusuf Dikeç’e 300 Cumhuriyet Altını Ödülü

Oyunların Türkiye adına öne çıkan ismi, karışık takım 10 metre havalı tabanca kategorisinde Şevval İlayda Tarhan ile birlikte gümüş madalya kazanan milli atıcı Yusuf Dikeç oldu. 51 yaşındaki sporcu, rahat tavırları ve dünyada büyük yankı uyandıran pozuyla dikkat çekti. Dikeç’e, takım sporlarında başarı elde eden sporculara uygulanan kriter doğrultusunda, kişi başı 300 cumhuriyet altını değerinde ödül verildi.

Yusuf Dikeç’in Ödülünün Değeri 5.5 Milyon TL

Olimpiyatlarda kazanılan ödüllerin teslim edilmesiyle birlikte Yusuf Dikeç, yaklaşık 5.5 milyon TL değerinde bir para ödülünün sahibi oldu. Türkiye, olimpiyat madalyaları için verdiği yüksek para ödülleri ile öne çıkarken, en yüksek ödülü veren ülke ise Çin Halk Cumhuriyeti Hong Kong Özel İdari Bölgesi oldu. Hong Kong, altın madalya kazanan sporcularına 25 milyon 422 bin TL, gümüş madalya için 12 milyon 711 bin TL, bronz madalya için ise 6 milyon 355 bin TL ödül veriyor.

Paris 2024’te altın madalya kazanamamak Türkiye için üzücü bir sonuç olsa da, sporcuların gösterdiği çaba ve aldıkları ödüller, Türk sporunun geleceği için umut verici bir tablo oluşturuyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Paris 2024’e damga vuran Yusuf Dikeç’e ne kadar ödül verildi? Duyunca şok olacaksınız!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!