Balıkesir’de mucize ameliyat! Prematüre bebek hayata tutundu!

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi'nde dünyaya gelen Alp Ege bebek, Prof. Dr. Ali Rıza Karaci tarafından ameliyat edildi.

Balıkesirde mucize ameliyat! Prematüre bebek hayata tutundu!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nde dünyaya gelen Alp Ege bebek, doğduktan sonra yaşadığı kalp rahatsızlığı nedeniyle İstanbul’dan davet edilen ünlü çocuk kalp cerrahı Prof. Dr. Ali Rıza Karaci tarafından ameliyat edildi.

Prematüre olarak 26 haftalıkken doğan ve 1150 gram ağırlığındaki Alp Ege, kalbinden çıkan iki büyük atardamar arasında açıklık tespit edilmesi üzerine ameliyata alındı.

Tedavi sürecinde başka bir hastaneye sevk edilmesinin riskli bulunması nedeniyle, İstanbul Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi’nden davet edilen Prof. Dr. Ali Rıza Karaci, Alp Ege bebeği Balıkesir’de kuvözde ameliyat etti. Yaklaşık 1 saat süren operasyonun ardından Alp Ege bebek, hayata yeniden tutunarak ailesine umut oldu.

“Sevk Riski Yüksekti, Ameliyatı Bulunduğu Yerde Yaptık”

Prof. Dr. Ali Rıza Karaci, prematüre bebeklerin sevki sırasında yaşanabilecek risklere dikkat çekerek, “Bu tip vakalarda en iyi sonuçları hastanın kendi yatağında, bulunduğu hastanede opere edilmesiyle alıyoruz. Balıkesir’de yoğun bakım ünitesi ameliyathane koşullarına dönüştürülerek operasyonu gerçekleştirdik. Ameliyat başarılı geçti ve bebeğimizin durumu hızla düzeliyor” dedi.

Alp Ege’nin solunum cihazına bağlı olduğunu belirten Karaci, birkaç gün içinde cihazdan ayrılmasının beklendiğini de sözlerine ekledi.

Aileden Teşekkür Mesajı: “Bebeğimiz Nakil Edilseydi, Büyük Risk Altında Olabilirdi”

Alp Ege bebeğin annesi Yeşim Serpen Bilen, ameliyatın ardından yaşadıkları sevinci dile getirerek, doktorlara ve sağlık ekibine teşekkür etti. “Bebeğimizin başarılı bir ameliyat geçirmesi bizleri çok mutlu etti. Nakille başka bir hastaneye götürülmesi büyük risk taşıyordu. Balıkesir’de, kendi evimizde bu ameliyatın yapılması bizim için büyük bir şanstı” dedi.

Şimdi Alp Ege’nin tedavisinin tamamlanmasını ve solunum cihazından ayrılarak sağlığına tamamen kavuşmasını bekleyen aile, bebeklerini kucaklarına almak için gün sayıyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Balıkesir’de mucize ameliyat! Prematüre bebek hayata tutundu!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!