BAÜN imzalı yeni bir TÜBİTAK projesi daha gerçekleştiriliyor

BAÜN ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜBİTAK-2237/A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında önemli bir projeye imza atıyor.

BAÜN imzalı yeni bir TÜBİTAK projesi daha gerçekleştiriliyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜBİTAK-2237/A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında önemli bir projeye imza atıyor.

“Sosyal Bilgiler Eğitiminde Kazanımlarla İlişkilendirilmiş Beceri Odaklı Soru Yazma Eğitimi” projesi, Balıkesir Öğretmenevi’nde 11 farklı ilden gelen 20 Sosyal Bilgiler öğretmeninin katılımıyla başladı.

Projenin açılış programına, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğdubay, Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Aydın, Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve proje eğitmenleri katıldı. Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Hakan Önal, projenin amacını ve katılımcılara sağlayacağı katkıları anlattı. Eğitimin, öğretmenlerin beceri odaklı soru yazma konusunda yetkinliklerini artırarak, bu bilgiyi öğrencilerine aktarmalarının önemini vurguladı.

Prof. Dr. İbrahim Aydın ise öğretmen eğitiminin, öğrenci başarısı üzerinde büyük bir etkisi olduğunu dile getirirken, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğdubay da beceri odaklı soruların eğitimde olumlu etkiler yaratacağını belirtti.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir de projeye desteklerinden ötürü memnuniyetini dile getirerek, Balıkesir Üniversitesi ile yapılan iş birliğinin bölge eğitimine katkı sağladığını ifade etti.

Beş gün boyunca devam edecek eğitim programı, alanında uzman akademisyenler tarafından teorik ve uygulamalı olarak verilecek. Bu eğitimle, öğretmenlerin Sosyal Bilgiler dersi için ölçme ve değerlendirme süreçlerinde beceri odaklı soru yazma teknikleri konusunda donanımlarının artırılması hedefleniyor.

Projeye katkı sağlayan tüm katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edilerek açılış programı sonlandırıldı. Eğitim süresince Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışmaları, eğitimde kaliteyi artırmayı amaçlıyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
BAÜN imzalı yeni bir TÜBİTAK projesi daha gerçekleştiriliyor
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!