8 Eylül 1988 Perşembe: Referandumu halktan aldığımız gücü kanıtlamak için yapıyoruz

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

8 Eylül 1988 Perşembe günü yayımlanan Politika Gazetesi, Başbakan Turgut Özal’ın açılışını yapamadığı Balıkesir Belediyesi Mezbahası ve Özal’ın referandumla ilgili konuşmalarını 2 manşet haber olarak okurlarına duyurmuş. Özal konuşmasında, Türkiye’de 10 yılda bir yapılan darbe dönemlerinin kapandığını belirtirken, diğer manşet haberde ise mezbahanın Avrupa Birliği standart ve normlarında olduğu vurgulanmış.

 

 

İlk manşet haberde, “Yeni belediye mezbahası Türkiye’nin en modern  kesim yeri” başlıklı haberde, “Başbakan Turgut Özal’ın Balıkesir’e gelişinde yeni belediye hizmet binası ile birlikte açması beklenen modern belediye mezbahası Türkiye’nin Avrupa norm ve standartlarına göre yapılmış en modern kesimhanesi” bilgisi verilirken, ikinci manşet haberde, “Başbakan Turgut Özal, önceki gün şehrimizde Cumhuriyet Alanında konuştu: 59 dakika süren konuşmada çeşitli konulara değindi. Konuşma özetle şöyle: “Büyük Atatürk’ün ülkemizi düşmandan arındırdıktan sonra başlattığı ekonomik hamleler, sonraki iktidarlar döneminde sekteye uğradı. 1979 yılında müsteşar olduğum zaman aldığımız bir dizi kararla ekonomiyi rayına oturttuk. O zamanın Erzurum valisi, sizin eski valiniz Feyzi Yetkiner telefon ediyordu Ankara’ya ‘Sayın müsteşar Erzurum’da sıcaklık eksi 26 derece halk soğuktan donuyor’ diyordu. Kömür istiyordu. Ülkemizde kömür vardı ancak onu Erzurum’a taşıyacak kamyon için mazot bulunamıyordu. 1980’den sonra ekonomimiz çok değişti. Bugün Amerika’ya, Japonya’ya, Almanya’ya tarım ürünleri değil, sanayi ürünleri satıyoruz. Ekonominin bozuk oluşundan dolayı 10 yılda bir askeri müdahaleler oluyordu. Biz ekonomiyi düze çıkartarak bu yolu kaldırmış olduk.”

Birinci sayfadaki diğer haber başlıkları: “Gaziosmanpaşa’da sorunlar saymakla tükenecek değil”, “Bigadiç cinayetini olayın tek tanığı Lebibe öğretmen anlattı”, “Partililere yapılan bu baskının kimseye hiçbir yararı olmaz”, “SHP’liler grevci işçileri ziyaret etti.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
8 Eylül 1988 Perşembe: Referandumu halktan aldığımız gücü kanıtlamak için yapıyoruz
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!