6 Eylül 1988 Salı: Kurtuluşun 66. Yılı kutlu olsun

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Politika Gazetesi 6 Eylül 1988 Salı günü yayımlanan sayısında, Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 66. yılını manşet haber olarak okurlarına duyurmuş. Başbakan Turgut Özal’ın Kurtuluş günü Balıkesir’de olmasının da ayrı bir önem taşıdığına vurgu yapmış.

 

 

“Ebedi Kurtuluşun 66. Yılı bütün Balıkesirlilere kutlu olsun” başlıklı haberde şu görüşler yer alıyor: “Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 66. yılını bugün kutluyoruz. Cumhuriyet alanındaki halka açık tören ve geçit resmi bugün saat 11.30’da başlayacak. Gece havai fişek gösterileri düzenlenecek. Kurtuluşun bu yıl Salı gününe rastlaması, bunun yanı sıra başbakanın bugün şehrimize gelecek olması günün önemini daha da arttırdığı gibi toplanacak kalabalıkların da diğer yıllara göre fazla olacağı düşüncelerine yol açıyor. Kısacası bu yıl daha görkemli, daha canlı ve daha kalabalık toplulukların kutlayacağı bir kurtuluş günü yaşayacağız.  Bu arada belediye başkanı Ziyaettin Tan’ın törende yapacağı konuşma da açıklandı. Başkan Tan konuşmasında, ‘Bu şehir bugün sadece kurtuluşunu kutlamamaktadır. Günümüz bağımsızlık günüdür. Evlatları olduğumuz şerefli dedelerimizin içlerinde yanıp tutuşan bağımsızlık ateşini anma günüdür. Bugün ulu önderimiz Atatürk’ün ulusal bağımsızlık düşüncesini ilk günden benimseyip uygulamaya dönüştüren Balıkesirliler olmaktan onurlandığımız gündür”

Birinci sayfanın diğer haber başlıkları: “Özal bugün şehrimizde”, “Türk Kadınını Güçlendirme Vakfı açılıyor”, “Balya’daki kuduz tehlikesi yöreye büyük korku veriyor”, “SHP Genel Başkanı İnönü 17 Eylül’de Balıkesir ve Bandırma’ya geliyor”, “SEKA’da grev bugün aşlıyor”, “Polis teşkilatı Özal için seferber oldu”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
6 Eylül 1988 Salı: Kurtuluşun 66. Yılı kutlu olsun
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!