3 Eylül 1988 Cumartesi: Harb-iş Sendikası yöneticileri açlık grevine başlıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Politika Gazetesi 3 Eylül 1988 Cumartesi günkü sayısında manşet haber olarak, Harb-iş Sendikası’nın ülke genelinde gerçekleştirdiği açlık grevi eylemine, Balıkesir Şubesi yöneticilerinin de katılacağını duyurarak kullanmış.

 

 

Manşet haberde şu bilgiler yer alıyor: “Türk Harb-iş Sendikası’nın yurt düzeyinde açlık grevi eylemine geçeceği açıklandı. Merkez yönetim kurulu ve başkanlar kurulu üyelerinin Ankara’da genel merkezde başlatacakları açlık grevine diğer 20 ildeki şubelerde olduğu gibi şehrimizdeki mahalli yöneticiler de sendika merkezinde başlayacaklar. Açlık grevinin zamanı bugün saat 10.00 olarak belirlendi. Eylemin başlayışı sırasında çok sayıda Harb-iş Sendikası üyesi ile diğer sendika mensuplarının da hazır bulunacağı sanılıyor. Açlık Grevinin sebebi ile ilgili bir de açıklama yapıldı. Bu açıklamada açlık grevine yol açan nedenlerin başında geçim sıkıntısı gösteriliyor. Bunun yanı sıra, sosyal hakların ve yasal uygulamaların kısıtlı ve engelleyici olması da sebepler arasında sayılıyor.”

Birinci sayfanın diğer haber başlıkları: “Anadolu liselerine ek yedek listeden öğrencilerin isimleri açıklandı”, “İzmir yolundaki olay aydınlandı. Kazaya yol açan araç bulunamadı”, “SHP İl Başkanı Muhtar Kafkasyalı: SEKA işçilerinin isteklerinin savunucusuyuz”, “Erbakan cumayı Paşa Camisi’nde kıldı”, “Su topunda 6 maç vardı”, “Savaştepe’de 40 dekar orman yandı kül oldu”, “Ergili Köyündeki antik şehrin kazı çalışmaları sürüyor.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
3 Eylül 1988 Cumartesi: Harb-iş Sendikası yöneticileri açlık grevine başlıyor
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!