26 Ağustos 1988 Cuma: Üçpınar ve Ayşebacı köylüleri idare mahkemesine başvuruyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Politika Gazetesi 26 Ağustos 1988 Cuma günü yayımlanan nüshasında, Balıkesir Belediyesinin uyguladığı imar yasası nedeniyle köylülerin bölge idare mahkemesinde dava açma hazırlıklarını manşet haber olarak okurlarına duyurmuş.

 

 

Ayşebacı ve Üçpınar köylülerinden 125 kişi önceki gün Balıkesir 2’inci noterliğinde, 3 Balıkesir Barosu avukatına vekalet verdiler. Belediyece köy hudutlarında bulunup, yeni imar uygulaması ile köylüden alınmak istenilen araziler hakkındaki meclis kararının iptali için açılacak dava ile ilgili vekaletnameleri veren köylüler haksızlığa uğradıklarını iddia ediyor. Yasanın % 35 olarak tanıdığı hakkın bu uygulama ile % 60-70’e dayandığını ve pek çok haksızlık yapıldığını iddia eden köylüler, meclis kararının tümünün iptalini istiyor. Köylülerin iddiasına göre yapılan parselasyon, Balıkesirli bazı hatırlı kişilerin istekleri doğrultusundadır. Verimli arazilerin köylülerin elinden alınması yetmiyormuş gibi parselasyonda da bazı kişilerin gözetilmesi ve ücra köşelerde yeri olan hatırlı kişilere yol üzerinden arsa verilmesi de iddialara göre köylüleri galeyana getirmiş bulunuyor. Bu yüzden köylüler elimizden alınarak bazı menfaatlere alet edilmek istenen arazilerimizi vermemekte kararlıyız diyorlar.”

Birinci sayfadaki diğer haberler: “Konsolosa sordular: ‘CIA ajanı mısınız?’ dedi”, “Canavar anne gayri meşru oğlunu toprağa gömmüş”, “İsmail Dayı gücünü ödemelerde göstersin”, “Dörtlü turnuva 21-22 Eylülde”, “Dokuma işçilerinin davasına başlandı. Daha önce açılan dava karar aşamasında”, “Önder Kırlı Güneydoğu’da Irak sınırında incelemeler yaptı”, “Feribotta yangın.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
26 Ağustos 1988 Cuma: Üçpınar ve Ayşebacı köylüleri idare mahkemesine başvuruyor
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!