Sürdürülebilir Gıda Zirvesi, 10’ncu yılında tüm paydaşları dönüşümü hızlandırmaya çağıracak

21-22 Kasım tarihlerinde düzenlenecek "Sürdürülebilir Gıda Zirvesi" ile bir kez daha dikkatleri sürdürülebilir gıda sistemlerinin önemine çekecek.

Sürdürülebilir Gıda Zirvesi, 10'ncu yılında tüm paydaşları dönüşümü hızlandırmaya çağıracak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sürdürülebilirlik Akademisi ve Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS), Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğiyle 21-22 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan “Sürdürülebilir Gıda Zirvesi” ile bir kez daha dikkatleri sürdürülebilir gıda sistemlerinin önemine çekecek.

Zirve, gıda sistemlerinde acil değişim ve dönüşüm çağrısı yaparak, sektördeki tüm paydaşları harekete geçmeye davet ediyor.

Gıda, sadece temel bir yaşam gereksinimi değil, aynı zamanda kültürel ve sosyal hayatımızın da merkezinde yer alıyor. Ancak son yıllarda, gıda üretimi ve tüketimindeki sürdürülemez uygulamalar, çevresel bozulmaya ve iklim değişikliğinin hızlanmasına yol açıyor. Bu durum, gıda sistemlerini de olumsuz etkileyerek, biyolojik çeşitliliğin azalmasına ve çevresel kirliliğe sebep oluyor.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), tarım ve arazi kullanımının küresel sera gazı emisyonlarının dörtte birini oluşturduğunu ve tatlı su kaynaklarının yüzde 70’ini tükettiğini belirtiyor. Ayrıca, dünya genelinde üretilen gıdaların üçte birinin kaybolduğu veya israf edildiği vurgulanıyor. Bu nedenle, gıda sistemlerinin sürdürülebilirliği, iklim eyleminin vazgeçilmez bir parçası olarak karşımıza çıkıyor.

Sürdürülebilir bir gelecek için gıda tedarikinin doğayla uyumlu, dayanıklı sistemler üzerine inşa edilmesi gerektiği ortada. Bu amaçla, mevcut uygulamalarımızı revize etmek ve gıda sistemlerinde köklü değişiklikler yapmak zorundayız. Sürdürülebilir tarım uygulamalarına yatırım yaparak ve gıda sistemlerini dönüştürerek, uzun vadede sağlıklı, güvenli ve ulaşılabilir gıda kaynaklarını koruyabiliriz.

Bu yıl 21-22 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nde, Türkiye ve dünya genelinden önde gelen gıda markaları, girişimciler, yatırımcılar, kamu ve sivil toplum temsilcileri bir araya gelerek, sektörün mevcut ve gelecekte karşılaşabileceği zorluklara yönelik çözüm önerilerini tartışacak. Zirvede, rejeneratif tarım, iklim eylemi, döngüsel ekonomi, inovasyon ve yapay zeka, tedarik zinciri dönüşümü, sorumlu tüketim ve perakende gibi konular ele alınacak. Ayrıca, HORECA sektörünün dönüşümü de zirvede özel bir yer bulacak ve otel ve restoranların sürdürülebilir gıda sistemleri için hayata geçirdiği başarılı örnekler diğer paydaşlarla paylaşılacak.

Zirveye, Ülker ana sponsor, Döhler ve Tiryaki platin sponsor, Haribo ve Cargill altın sponsor, Aromsa ise gümüş sponsor olarak destek veriyor. Bu önemli etkinlik, sürdürülebilir bir gıda sistemi için tüm paydaşları sorumluluk almaya ve birlikte hareket etmeye çağırıyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Sürdürülebilir Gıda Zirvesi, 10’ncu yılında tüm paydaşları dönüşümü hızlandırmaya çağıracak
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!