Balıkesir’de suça geçit yok!

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, şehrin güvenliği ve huzurunun sağlanmasında emniyet ve jandarma ekiplerinin kararlı mücadelesine vurgu yaptı.

Balıkesir'de suça geçit yok!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, şehrin güvenliği ve huzurunun sağlanmasında emniyet ve jandarma ekiplerinin kararlı mücadelesine vurgu yaptı.

Vali Ustaoğlu, “Balıkesirimizin huzuru ve güvenliği için Emniyet ve Jandarmamızla birlikte suç ve suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir,” dedi.

12-18 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetim ve operasyonların sonuçlarına bakıldığında;

güvenlik güçlerinin etkin bir şekilde çalıştığı görülüyor. Bu dönemde Emniyet ve Jandarma Birimleri tarafından 38.501 araç, 5.006 motosiklet ve 3.763 alkollü sürücü denetimi yapıldı. Bu denetimlerin sonucunda 121 kişinin ehliyeti iptal edilirken, 466 araç trafikten men edildi.

Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında ise;

12 kaçakçılık olayına müdahale edilip, 19 şüpheli şahsa işlem yapıldı. Ayrıca, emniyet güçleri bu süreçte 27.545 adet dolu makaron, 67.295 adet boş makaron, 2.400 litre kaçak akaryakıt, 60 paket kaçak sigara gibi birçok yasa dışı ürüne el koydu.

Asayiş uygulamalarında ise;

1.040 olayın meydana geldiği, bunlardan 940’ının aydınlatıldığı ve 182.920 şahsın sorgulandığı bildirildi. 952 şüpheli şahsa işlem yapılarak, 310 yoklama kaçağı şahıs yakalandı. Operasyonlarda çeşitli suç unsurları ele geçirilirken, 10 adet tabanca, 23 adet av tüfeği, 4 adet kuru sıkı tabanca gibi silahlar ele geçirildi.

Ayrıca, il genelinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik faaliyetlerde 87 kişi hapis cezası emri ile, 109 kişi ise ifade ve diğer konularda aranarak yakalandı. Bu operasyonlarda toplam 196 kişi gözaltına alındı.

Balıkesir’de huzur ve güvenliği sağlamak için yapılan bu titiz çalışmalar, suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini göstermektedir.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Balıkesir’de suça geçit yok!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!