TBMM’de Can Atalay oturumunda yumruklu kavga

TBMM Genel Kurulu'nda Can Atalay oturumu sırasında çıkan tartışma, milletvekilleri arasında şiddetli bir kavgaya dönüştü.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Can Atalay oturumu sırasında çıkan tartışma, milletvekilleri arasında şiddetli bir kavgaya dönüştü.

AK Parti ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekilleri arasında yaşanan yumruklaşma dakikalarca sürdü ve bazı milletvekilleri yaralandı.

 

 

Olaylar, muhalefet milletvekillerinin talebiyle olağanüstü toplanan Meclis oturumunda TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın AK Parti’ye yönelik sert eleştirilerde bulunmasıyla başladı. Şık’ın konuşmasında kullandığı ağır ifadeler, AK Parti milletvekilleri arasında büyük tepkiye yol açtı. Özellikle AK Partili Alpay Özalan’ın, Şık’a yönelik saldırısı, kavgayı tetikledi. Kürsüdeki Şık’a yönelen Özalan, onu kürsüden indirmeye çalışırken ikili arasında yumruklaşma başladı. Diğer milletvekillerinin de müdahil olduğu kavga, Genel Kurul salonunda büyük bir kaosa neden oldu.

Kadın milletvekillerinin de yaralandığı kavgada, Meclis salonunda kan izleri görüldü ve salona gelen görevliler tarafından temizlendi. Yaşanan arbede nedeniyle Genel Kurul oturumuna beş kez ara verildi ve yaralanan milletvekillerine ilk müdahale yapıldı.

Yaşanan bu gerginlik üzerine TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, partilerin grup başkanvekilleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, olaylar sırasında kadın milletvekillerine yönelik şiddete tanık olduğunu belirterek, yaşananlardan dolayı utanç duyduğunu ifade etti.

Oturuma iki saate varan aranın ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yönetiminde devam edildi. Kavganın ardından Ahmet Şık ve Alpay Özalan’a kınama cezası verilmesi kararlaştırıldı. Bu karar, Genel Kurul’da alınan ortak bir uzlaşma sonucu olarak açıklandı.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
TBMM’de Can Atalay oturumunda yumruklu kavga
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!