Edremit Kitap Fuarı’yla ilgili son gelişmeler…

Başkan Mehmet Ertaş'ın aslında kitap fuarı açmayı düşünmediği, buna ayıracak bütçesinin olmadığını sağda solda söylediğine dair tevatür mevcut. Belediye'deki kimi arkadaşlardan dinlediğimize göre, araya Ahmet Akın'ın kitap fuarcı danışmanı Necdet Saraç girmiş, "Büyükşehir olarak biz destek olalım, kitap fuarını açalım" demiş. Söyleyenlerin yalancısıyız!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Edremit Belediyesi’nin bu yıl altıncısını düzenleyeceği kitap fuarı ve kitap fuarcılığı konusundaki düşüncelerimizi aktarmıştık.

Edremit Belediyesi‘nden aynı gün bir açıklama geldi.. Belediye Başkanı Mehmet Ertaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın‘ın konu hakkındaki düşüncelerine yer veriliyor açıklamada. Ahmet Akın diyor ki: “Bu fuar, yalnızca kitaba sahip çıkma anlamına gelmeyecek aynı zamanda Kaz Dağları’na, doğamıza, tarihimize ve turizmimize sahip çıkmak anlamına da gelecek.”

 

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş ise şu cümleleri kurmuş:

“2017’de ilk fuarı yaptığımız dönemde aydınlanma ışığının Edremit’ten bütün ülkemize yayılmasını hedeflemiştik. Yeniden göreve geldiğimiz bu yıl bu hedefimizi daha da güçlü kılmak için kolları sıvadık. Bir kez daha ölmez ağaç olan zeytinin gölgesinde kitabı yaşatırken, barışı ve yan yana yaşama kültürünü de büyüteceğiz.” 

Belediyelerin büyük bütçeler ayırdığı fuar işine bu derece büyük anlam yüklüyorlar.

 

Hem Büyükşehir, hem Edremit Belediyesi borç batağında. CHP’li Mehmet Ertaş, Belediye’yi bir önceki CHP’li başkandan devraldığı için fazla ses edemiyor. Zaman zaman Belediye’nin borçlarına vurgu yapıyor, bir şeyler söylemeye çalışıyor ama, CHP belediyeciliğine zeval gelmesin diye asıl kurmak istediği cümleleri kuramıyor!

Personel maaşlarını ödemekte zorlanan bir ilçe belediyesinin, ‘kitap fuarı’ adı altında yapılacak organizasyona bütçe ayırması sıkıntılı bir durum.

 

Başkan Mehmet Ertaş’ın aslında kitap fuarı açmayı düşünmediği, buna ayıracak bütçesinin olmadığını sağda solda söylediğine dair tevatür mevcut. Belediye’deki kimi arkadaşlardan dinlediğimize göre, araya Ahmet Akın’ın kitap fuarcı danışmanı Necdet Saraç girmiş, “Büyükşehir olarak biz destek olalım, kitap fuarını açalım” demiş. Söyleyenlerin yalancısıyız!

 

Edremit Belediyesi’nin açıklamasında şöyle bir cümle yer alıyor:

“Edremit Kitap Fuarı’nın Altıncısı bu yıl 19-25 Ağustos tarihleri arasında Edremit Altınkum Fuar Alanı’nda yapılacak. Geçmiş yıllardan farklı olarak bu yıl Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinde yapılacak ve 7 gün sürecek olan Edremit Kitap Fuarı’na yazar, şair, gazeteci, akademisyen, yerel yönetici yaklaşık 300 kişinin ve 60 yayınevinin katılması planlanıyor.”

 

300 rakamına dikkat!

Bir hafta sürecek kitap fuarına yazar, şair, gazeteci, akademisyen, siyasetçi, yerel yönetici sıfatı taşıyan yaklaşık 300 kişinin katılacağı belirtiliyor.

300 kişi!

Yanlarında en az bir kişi getirecekler.. Ya eşidir, ya sekreteri, ya danışmanı, ya başka bir şeyi.. Etti mi 600…

Bu konukları, kuru kuru konuşturamazsın.. Bugünkü yazıda da dikkat çektik; yedirmesi, içirmesi, gezdirmesi, yatırması, kaldırması hep masraf. Borç yükü altında ezilen, personel maaşlarını ödemekte zorlanan Edremit Belediyesi, işin maddi yükünü Büyükşehir’e paslıyorsa da, kitap fuarının masrafı vatandaşın sırtına biniyor. Belediye’nin parası, milletin parası sonuçta. 

Yalnızca 300 kişi ve eklentilerinin ağırlama masrafları için milyonluk bir bütçe gerekiyor.

Bu konukların geliş gidiş davranış özellliklerini az çok biliriz. Sen dilediğin kadar ilgi ihtimam göster, üzerlerine titre.. Yaptığın masrafın üstüne bir de kapris çekersin… 

 

Açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın‘ın şu cümlelerine de yer veriliyor:

“Göreve geldiğimiz de Balıkesir’in bir fuarlar ve festivaller kenti olmasını hedeflediğimizi açıklamıştık. Bu nedenle Türkiye’nin önemli kitap fuarları arasında yer alan Edremit Kitap Fuarı’na özel önem veriyoruz. Tarımda, turizmde öncü olan Balıkesir, kültürde de öncü olacak bundan kimsenin kuşkusu olmasın.”

 

E haydi o zaman Balıkesir!

Fuarlar ve festivallerle coşalım.

“Ayranımız yok içmeye, tahterevanla gidiyoruz teşaşüre” muhabbeti yapmayın!

Paramız yok ama havamız olsun!

Fuarlarımız daim, festivallerimiz şenlikli olsun!

Edremit Belediyesi ve Büyükşehir iftiharla sunar.. Edremit Kitap Fuarı 19 Ağustos’ta açılıyor, 25 Ağustos’a kadar Altınkum fuar alanında devam ediyor. 

Kitap fuarı takipçilerine arz olunur.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Edremit Kitap Fuarı’yla ilgili son gelişmeler…
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!