Gün üreticinin hakkına hukukuna sahip çıkma günü!

Balıkesir Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği Başkanı Faruk Özen, “Üreticilerimizin sözleşmeden doğan haklarını kimseler ihlal edemeyecek. İhlal edenler karşısında devleti bulacak. Tüm kooperatif ve birlik başkanlarına imzaladıkları sözleşmelere sahip çıkmalarına ve ihlal eden firmalarla gereken resmi işlemleri başlatmalarını önemle belirtmek istiyorum. "

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HAYKOOP Başkanı Faruk Özen: “Süt sözleşmeleri kırmızı çizgimiz. Kimse üreticiyi yem almaya zorlayamaz. Sütün ödeme vadesini bir aydan fazla uzatamaz ve süt fiyatı geriye dönük düşürülemez.”

 

Sütün fiyatını düşürmeye yönelik hamlelerin gündeme gelmesiyle Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı harekete geçerek, 6 Ağustos Salı günü Ankara’da düzenlediği ortak toplantıyla süt üreticilerinin yanlarında olduklarını ifade ettiler. Bakanlık yetkilileri: “Süt fiyatını tek taraflı düşürme girişimlerinin hukuka aykırı olduğunu ve bunu yapan firmaların devleti karşısında bulacaktır” ifadesini kullandı.

 

 

FARUK ÖZEN: “GÜN ÜRETİCİMİZİN HAKKINA HUKUKUNA SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR”

Balıkesir Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği Başkanı Faruk Özen, “Tüm kooperatif ve birlik başkanlarına imzaladıkları sözleşmelere sahip çıkmalarını ve ihlal eden firmalarla gereken resmi işlemleri başlatmalarını önemle belirtmek istiyorum.  Zira gün üreticimizin hakkına, hukukuna sahip çıkma günüdür. Yasalar ve devlet bizden yanadır. Ortamı aleyhimize çevirecek davranışlarda bulunmayalım” dedi.

 

HER İKİ BAKANLIKTAN KOORDİNELİ TOPLANTI

Son günlerde sütün fiyatını düşürmeye yönelik hamlelerin gündeme gelmesi iki bakanlığı bir araya getirdi. Hem Ticaret Bakanlığı, hem de Tarım Bakanlığı yapmış oldukları koordineli bir toplantıyla üreticileri buluşturdu. Buna göre “Üretici ile süt tedarik sözleşmesi imzalamış firmaların süt fiyatını tek taraflı düşürme girişimlerinin hukuka aykırı olduğuna ve bunu yapan firma devleti karşısında bulacaktır” mesajı net bir şekilde ifade edildi.

 

KOOPERATİFLER, ÜRETİCİLER VE SANAYİCİLER BİR ARAYA GELDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı ev sahipliğinde 6 Ağustos Salı günü süt üreticileri ile önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen ve Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan beraberinde her iki bakanlığın ilgili genel müdürleri; kooperatifler, süt üretici temsilcileri, sanayiciler ve ulusal zincir marketlerin temsilcileri katılım sağladığı kapsamlı bir toplantı düzenlendi.

 

HAYKOOP BAŞKANI FARUK ÖZEN: “HER İKİ BAKANLIĞIN NET TAVRI BİZLERİ MEMNUN ETTİ

Düzenlenen toplantıya süt üreticileri temsilcilerinin yanı sıra Balıkesir’den de temsilci olarak HAYKOOP Başkanı Faruk Özen katılım sağladı. Katılan tüm taraflar içinde bulundukları ortamı açık ve net olarak ifade ettiklerini belirten Başkan Özen, “Ancak biz satılan malın geriye dönük fiyatının düşürülmemesi gerektiğini özellikle altını çizdik. Her iki bakanlığın da düşüncesinin bu yönde olduğunu görmek bizleri memnun etti” dedi.

 

BAŞKAN ÖZEN: “ORTAMI ALEYHİMİZE ÇEVİRECEK DAVRANIŞLARDA BULUNMAYALIM”

Balıkesir Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği Başkanı Faruk Özen, “Üreticilerimizin sözleşmeden doğan haklarını kimseler ihlal edemeyecek. İhlal edenler karşısında devleti bulacak. Tüm kooperatif ve birlik başkanlarına imzaladıkları sözleşmelere sahip çıkmalarına ve ihlal eden firmalarla gereken resmi işlemleri başlatmalarını önemle belirtmek istiyorum.  Zira gün üreticimizin hakkına, hukukuna sahip çıkma günüdür. Yasalar ve devlet bizden yanadır. Ortamı aleyhimize çevirecek davranışlarda bulunmayalım” diye konuştu.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Gün üreticinin hakkına hukukuna sahip çıkma günü!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!