Doğal gaza yüzde 38 zam geldi!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), 1 Ağustos'tan itibaren konutlarda kullanılan doğal gaz fiyatlarına zam yapılacağını duyurdu.

Doğal gaza yüzde 38 zam geldi!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), 1 Ağustos’tan itibaren konutlarda kullanılan doğal gaz fiyatlarına zam yapılacağını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, konutlarda kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatı yüzde 38 oranında arttı.

BOTAŞ’tan yapılan açıklamada, doğal gaz fiyatlarının piyasa koşulları, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) kararları ve maliyet unsurları göz önünde bulundurularak belirlendiği ifade edildi. Bu doğrultuda, 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeler kapsamında, yıllık doğal gaz tüketimi 300.000 Sm³ ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi dışındaki doğalgaz kullanımında yüzde 33.1 oranında bir artış yapıldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, elektrik üretimi için kullanılan doğal gaz ve yıllık tüketimi 300.001 Sm³’ün üzerinde olan serbest tüketicilerin doğal gaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığı vurgulandı. Kamuoyuna saygıyla duyurulan bu karar, tüketiciler tarafından yakından takip ediliyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Doğal gaza yüzde 38 zam geldi!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!