Ahmet Akın açıkladı: SGK borcuna karşılık cami arazisi verebiliriz!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde Yücel Yılmaz döneminde vergi ve SGK borçlarına karşılık cami arsaları verildiğini hatırlatan Başkan Ahmet Akın, 90 milyon liralık SGK borcuna karşılık kendilerinin de cami ve okul arazilerini devlete devredebileceklerini söyledi. Akın, "Biz de kamuya ait okullar olur, ortak kullanıma ait camilerimiz olur, ibadethaneler olur, bunların arazilerini borcun karşılığı olarak ödeyebiliriz" dedi. 

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde Yücel Yılmaz döneminde vergi ve SGK borçlarına karşılık cami arsaları verildiğini hatırlatan Başkan Ahmet Akın, 90 milyon liralık SGK borcuna karşılık kendilerinin de cami ve okul arazilerini devlete devredebileceklerini söyledi. Akın, “Biz de kamuya ait okullar olur, ortak kullanıma ait camilerimiz olur, ibadethaneler olur, bunların arazilerini borcun karşılığı olarak ödeyebiliriz” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’li belediyelere yönelik “SGK borçlarını ödesinler” açıklamasıyla belediyelerin borçlarıyla ilgili tartışmalar devam ederken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de önceki gün Balıkesir’de bir önceki Büyükşehir yönetiminin cami arsalarını devrederek borçlarını ödediklerine dikkat çekmişti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın da Sözcü TV’de katıldığı haber programda, 90 milyon lira tutarındaki SGK borcuna karşılık cami ve okul arazilerini verebileceklerini açıkladı.

Sözcü TV’de Nokta Atışı adlı haber programda belediyelerin SGK ve vergi borçları tartışıldı. Programa katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 15 milyar 428 milyon liralık borçla karşı karşıya olduklarını, SGK borcunun 90 milyon lirayı bulduğunu anlattı; borca karşılık kamuya ait arazileri verebileceklerini söyledi.

Belediye’nin borcunu bahane olarak kullanmayacaklarını, hizmet üretmeye devam edeceklerini belirten Akın şunları söyledi:

 

“BORÇ BAHANE DEĞİL!”

“15 milyar 428 milyonluk borcu kucağımızda bulduk. Borçlar hizmetlerimizi durduramayacak. Bu konuda azim ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlk 100 günümüzde yaptığımız çalışmaları vatandaşlarımıza anlattık, 100 günde yapılanlar bundan sonra yapılacakların işareti. Borç çok, bunu bahane ederek borcun arkasına sığınıp eksiklik yaratmaya gerek yok. Bu yola çıkarken her türlü konuyu alarak yola çıktık. Yeni bir siyasal iklim başladı, bu süreçte böyle şeyler olabilir. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sadece CHP’lilerin değil herkesin Belediye Başkanıyım. Tüm hizmetlerde aynı duyguyla ayırım yapmıyoruz. İktidarın da bakış açısı böyle olmalı.

 

“BORCA KARŞILIK CAMİ VE OKUL ARAZİLERİ VERİLEBİLİR”

Borçlarımızı AK Parti iktidarından devraldık. Daha önce vergi borçlarına istinaden merkezde camilerimiz, okullarımız var, bunların arazileri borca karşılık bir kısmı verilmiş. Biz de kamuya ait okullar olur, ortak kullanıma ait camilerimiz olur, ibadethaneler olur, bunların arazilerini borcun karşılığı olarak ödeyebiliriz. Bu konuda sıkıntı yok. Bu yolu kapatmasınlar, böyle devam etsin. Benden önceki Başkan kamunun kullandığı arazileri borca karşılık bir kısmını vermiş. Aynı şekilde buna devam ediyoruz. SGK borcumuz 90 milyon lira.

 

“BORCA RAĞMEN ALTYAPI SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ”

Burada bir baskı olacağı ortada. Şunu da söyleyeyim, hem borcu ödeyeceğiz hem hizmete devam edeceğiz. Eksiklik olarak kabul edemem bunu. Bizler ne borcumuz olursa olsun Balıkesir’in yıllardır yapılmayan altyapı sorunlarını çözeceğiz, kent yoksulluğuyla mücadele edeceğiz. Sosyal haklar, festivaller, sosyal hayatı zenginleştirecek, tüm potansiyeli ortaya çıkaracak çalışmaları yapacağız. Halkçı belediyeciliği göstereceğiz.

 

“CHP’Lİ BELEDİYELERİN ELİNİ KOLUNU BAĞLAMAK DOĞRU DEĞİL”

Bakana borçlar için talimat vermek CHP’li belediyeleri abluka altına almak gibi görünüyor. 10 yıl milletvekilliği yaptım, devletin nasıl yönetildiğini biliyorum. Muhalefetteyken iktidarla ilişkilerim oldu. CHP’li belediyelere gözdağı verip elini kolunu bağlamak doğru bir çaba değil. 3 dönem milletvekilliği yapmış bir Belediye Başkanı olaarak söylüyorum, bence iktidar seçim sonuçlarını doğru okuyamıyor. Seçimin kaybedilmesi halkın iradesidir. Halkın iradesine engel koymanın kimseye faydası olmaz. Balıkesir’de halkın iradesiyle yüzde 51 oy alıp kazanan bir Belediye Başkanıyım. Seçilmiş Belediye’nin önüne engel koymak kimsenin işine yaramaz.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Ahmet Akın açıkladı: SGK borcuna karşılık cami arazisi verebiliriz!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!