Savaştepe Öğretmen Okulları Mezunları’nın geleneksel hale getirdiği Çınaraltı Buluşması bu yıl da geniş katılımla gerçekleştirildi. Öğretmen Okulları mezunları öğrenim gördükleri okulda öğrencilik yıllarını yad ederken, düzenlenen gecede de sınıf arkadaşlarıyla birlikte eğlendi.
Savaştepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Çınaraltı Buluşmalarını Savaştepe Öğretmen Okulları Mezunları Derneği organize etti. Öğrenim gördükleri okulda bir araya gelen mezunlar buradaki çınar altında öğrencilik yıllarını andı. Dernek Başkanı Ünver Öztekin Çınaraltı buluşmalarının devam edeceğini belirterek tüm mezunları yaptıkları etkinliklere davet etti.
Savaştepe Öğretmen Okulu’nda bir araya gelen mezunlar buradaki çınar altında ilk buluşmalarını gerçekleştirdi. Öğrenim gördükleri okulu gezen mezunlar daha sonra nohutlu keşkeklerini yiyerek buluşmalarını çektirdikleri fotoğrafla ölümsüzleştirdi. Savaştepe’de mezunların konaklayacak yer bulamaması nedeniyle gala gecesi Pamukçu’daki OnHann Otel’de gerçekleşti.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Dernek Başkanı Ünver Öztekin’in konuşmasıyla başlayan gala yemeğinde mezunlar gönüllerince eğlendi. Düzenlenen programda İzmir Mandolin Orkestrası elemanlarından okulun müzik öğretmenlerinden Kamuran Oktay, dernek üyelerinden Müjgan Can, Zahide Öney, Müzeyyen Tunç Deniz, Mehmet Çelebi dinleti sundu. Süleyman Yavaş ve mandolin grubunun çaldığı Harmandalı ve Savaştepe zeybeği oyunlarında katılımcılar hep birlikte dizlerine vura vura naralar atarak coşkuyla oynadılar. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı orkestrası eşliğinde katılımcılar doyasıya geç vakitlere kadar eğlenirken mezunlar, okul şarkıları, marşlar, türküler söyledi.
ÖZTEKİN: “528 YILLIK ULU ÇINARIM ALTINDA BULUŞTUK”
Savaştepe Öğretmen Okulları Mezunları Derneği Başkanı Ünver Öztekin düzenlenen gala yemeğinin açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Gün içerisinde yuvamızda, kutsallığın ve aydınlığın sembolü olan 528 yıllık ulu çınarımızın altında olup, devamında böyle güzel bir ortamda yine bir araya gelmek, anıları yâd etmek ne güzel, hepiniz hoş geldiniz. Dileğimiz önümüzdeki yıl buluşmamızın konaklamalı olarak okulumuzda olmasıdır. Birlikte nefesinizi kesecek bir anımız daha olması için derneğimiz yönetimi olarak elimizden gelen çabayı göstermeye çalışıp karşımıza çıkan engellerle yılmadan yorulmadan mücadele ettik.2019 yılına kadar geleneksel okul buluşmalarımıza konaklamalı olarak okulumuzda gerçekleştirmekteydik. Ne yazık ki hiç istenmeyen yıkımların ne kadar hatalı olduğu gün yüzüne çıkmakta.2014 yılında Anadolu Öğretmen Liseleri kapandıktan sonra okulumuzda en uygun statüde bir eğitim öğretim yuvasının olması için dernek yönetimi olarak çok yoğun çaba sarf ettik. Ankara’ya defalarca gidip geldik ve günlerce kalıp meclisteki milletvekillerimizle, Milli Eğitim Bakanlığında yetkililerle görüşmeler yaptık. Türkiye’de ilk açılan beş mesleki ve teknik Anadolu lisesinden ikinci konumundayız. Ar-ge merkezde yabancı dil ağırlıklı ve tarım alanı 1 + 4 yıl eğitim öğretim görecek okulumuza en uygun statüde olan eğitim kurumunun yaşamasına başlattık. 2022 yılında Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çatısı altında tarım, hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği, beslenme ve sağlık alanlarıyla eğitim öğretime devam etmektedir.
“GEREKLİ DÜZENLEMELER İÇİN SÖZLER ALDIK”
Okulumuzda koruma altında olan ulu çınar ve çevresi, hamam ve çamaşırhane, Kavak çeşmesinin bir an önce onarımlarının yapılıp aktif halde gelmesidir. Okulumuzda koruma altında olmayan tüm birimlerin koruma altına alınması için dernek yönetimi olarak Balıkesir Mimarlar Odası Başkanı ve yönetimiyle okulumuza gelinip birimleri birlikte tek tek görülüp incelemelerde bulunmuşlardır. Gerekli çalışmalar devam etmektedir. Önceki öğrenci yemekhanesinin üst katında bulunan müzenin resmiyete dönüşmesi için çalışmalar devam etmektedir. Geçen yıl altyapı çalışmaları nedeniyle kazılan ve üzeri mıcırla kapatılan yollar bir yıl sonra da yine aynıdır. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığıyla yazılmalar ve gerekli görüşmeler yapılıp en kısa zamanda asfaltlama çalışmalarına başlama sözü alındı. Ayrıca Kent Estetiği Daire Başkanlığına da gerekli görüşme ve yazışmalar yapılmış, ilçenin ve okulumuzun tek nefes alacağı yer olan Ulu Çınarımız ve çevresinin düzenleme yapılacağı sözü alınmıştır.
“PANSİYON VE DERSLİK YAPIMI AKSAMIŞ”
Biz neden buradayız? Aslında şu an okulumuzda olmalıydık.2023 yılı başında da yapımına başlanılan okul girişindeki 100 kişilik pansiyon ve sekiz derslikli binaların bitme süresi geçmesine rağmen şu anda binaların yapımı durmuş, kaba yapımları bitmemiştir. İşte bu olumsuzluklar görüldükçe 2022 yılında yıkılan binaların ne kadar hatalı olduğu görülmektedir. Şu anda okulumuzda öğrenim gören öğrenci sayısı 203, yeni yapılacak olan pansiyon 100 kişiliktir. Yeni yapılacak olan derslik sayısı sekiz olup şu anda eğitim öğretim gören öğrencilerin derslik sayısı bu kadardır. Yüzlerce köylü çocuğunun alın teri ve el emeği ile yapılan dersliklerin ve birimlerin önemi gün geçtikçe artmaktadır ve kesinlikle yıkımlarının söz konusu olmamalıdır.”
Dernek Başkanı Ünver Öztekin mezun oldukları okulda yaşanan sıkıntıların çözüm süreçlerinin bundan sonra da takip edileceğini belirttikten sonra dernek çalışmalarına tüm üyelerin katılma çağrısında bulundu.