Gömeç’te sessiz sedasız festival

Gömeç Keremköy Festivali'nin 3.'sü gerçekleşti. Haftasonu çeşitli etkinliklerin düzenlendiği festival sessiz sedasız sona erdi. Gömeç Belediye Başkanı Melih Bağcı, festival organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür etti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gömeç Belediyesi, Belediye Başkanı Melih Bağcı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın katkılarıyla düzenlenen Uluslararası Keremköy Festivali’nin 3.’sü gerçekleşti.  

Gömeç Keremköy’de düzenlenen festival bando eşliğinde kortej yürüyüşü ile başladı. Festivalin ilk gününde kurulan stantlar vatandaşlarca büyük ilgi görürken çocuklar için de sirk ve Zeytin Çekirdekleri’nin konseri yer aldı. Festivalin ikinci gününde ise açık oturumlar yer alırken festival düzenlenen Hüsnü Arkan konseriyle son buldu.

 

BAĞCI: “KEREMKÖY’DE YAŞAYAN HERKES DEMOKRATTIR”

Gömeç Belediye Başkanı Melih Bağcı 3. Keremköy Festilvalinin açılışında yaptığı konuşmada, “Keremköy köyünün hikayesini, tarihini iyi bilen biri olarak söylüyorum, bu köy gerçekten demokrasinin, barışın, özgürlüğün içselleştirildiği bir köy. Bu köyde yaşayan herkes demokrattır, bu köyde yaşayan herkes aydındır. O yüzden umuda, barışa, Türkiye’nin aydınlık yarınlarına, demokrasiye olan inancımla umudumla selamlıyorum. Hoş geldiniz dostlar. Gömeç’in halkı için, Gömeç’in hakkı için çalışan, emek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, festival için emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Kıymetli bir çalışma yaptığımızı düşünüyoruz. Bu çalışmanın meyvelerini alacağız. Buradan bir kez daha, burada bulunan herkesi, Keremköy kadar güzel, Gömeç kadar güzel, Ege Denizi kadar güzel, Akdeniz kadar güzel duygularla selamlıyorum” diye konuştu.

 

STANTLAR BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Belediye Başkanı Melih Bağcı’nın konuşmasının ardından etkinlikler, Türkiye Mimarlar Odası Başkanı Zeynep Eres Özdoğan’ın sunumuyla başladı. Ardından stant ziyaretleri ve keşkek ikramı yapıldı. Etkinliklere eş zamanlı olarak gerçekleşen atölyeler ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Ekmek yapım atölyesinden Balıkesir Kolonyası yapımı, parfüm ve mum yapım atölyelerine kadar çeşitli atölyeler gece boyu devam etti. Festivalin ilk günü çocuklar sahnedeki sirk gösterisi ve Ayvalık’ın Zeytin Çekirdekleri konseri ile eğlendiler, eşlik ettiler, dans ettiler. Festivalin ilk gününün kapanışı ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Belediye Konservatuvarı’nın sahnesiyle gerçekleşti. Sahne performansları, festivale farklı ilçelerden de katılım sağlayan 7’den 70’e herkesin yoğun ilgisiyle karşılandı.

İKİNCİ GÜN SÖYLEŞİLER OLDU

Keremköy Festivalinin ikinci gününde, Prof. Dr. Abdullah Soykan, Prof. Dr. Kenan Mortan, Prof. Dr. Kemal Arı ve siyaset adamı ve Yazar Kemal Anadol dinleyenleri ile buluştular. Düzenlenen ikinci açık oturumda köy mimarisi ve planlaması üzerine söyleşi yapan İstanbul Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen’e, İBB İPA Genel Sekreteri Oktay Kargül’e ve Prof. Dr. Mehmet Rıfat Akbulut’a dinleyenlerin ilgisi büyük oldu. Festival Hüsnü Arkan ve orkestrasının konseri ile son buldu.

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Gömeç’te sessiz sedasız festival
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!