Yasemin’e 1.5, Esra’ya 1 milyon lira para ödülü

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor'un şampiyon sporcuları güreşçi Yasemin Adar Yiğit ve boksör Esra Yıldız Kahraman'a toplamda 2.5 milyon lira para ödülü överilmesi kararlaştırıldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesirli şampiyon sporcular Yasemin Adar ve Esra Yıldız Kahraman’a toplamda 2.5 milyon liralık ödül verilecek.

Daha önce de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli spor müsabakalarındaki başarıları nedeniyle para ve altınla ödüllendirilen şampiyon güreşçi Yasemin Adar Yiğit ve şampiyon boksör Esra Yıldız Kahraman’a para ödülü verilmesi kararlaştırıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda 7. Kez Avrupa Şampiyonu olan ve güreş tarihine adını yazdıran Yasemin Adar Yiğit’e 1.5 milyon lira, İtalya’da düzenlenen dünya boks şampiyonasında 3.’lük elde eden ve Tayland’daki olimpiyat elemelerinde 3. Olan Esra Yıldız Kahraman’a ise 1 milyon lira para ödülü verilmesiyle ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Her iki sporcu da Paris’te düzenlenecek olimpiyatlarda Balıkesir’i ve Türkiye’yi temsil edecek.

Adar ve Kahraman, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’un lisanslı sporcuları arasında yer alıyor.

 

HER İKİ SPORCU DA BALIKESİR’İN GURURU

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Balıkesir’in uluslararası arenada göğsünü kabartan Milli Sporcular; Yasemin Adar Yiğit ile Esra Yıldız Kahraman’a para ödülü verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Birleşimi’nde, Balıkesir’in uluslararası arenada göğsünü kabartan Milli Sporcularına destek ödemesi için oy birliğiyle karar alındı. Cumhuriyet Halk Partisi Grubu tarafından verilen önerge doğrultusunda gündeme alınan madde, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Romanya’nın Bükreş Kenti’nde gerçekleştirilen 2024 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Kadınlar Serbest Stil 76 kilo final maçında rakibini yenerek yedinci kez Avrupa Şampiyonu olan Yasemin Adar Yiğit’e 1 milyon beş yüz bin lira para ödülü verilecek. Tayland’da düzenlenen Dünya Olimpiyat Kota Elemelerinde Kadınlar 57 kiloda mücadele ederek 3 maçın 3’ünü de kazanan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Kulübü Boksörü Esra Yıldız Kahraman’a da 1 milyon lira para ödülü verilecek.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Yasemin’e 1.5, Esra’ya 1 milyon lira para ödülü
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!