Balıkesir, konaklamada fiyat artışında zirveye yaklaştı!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, konaklama fiyatlarında en yüksek artış yüzde 97 ile Mersin'de yaşandı.

Balıkesir, konaklamada fiyat artışında zirveye yaklaştı!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 yılı Haziran ayında Türkiye genelinde konaklama tesislerinin bir gecelik oda fiyatları, geçen yılın aynı dönemine göre ortalama yüzde 73 artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, konaklama fiyatlarında en yüksek artış yüzde 97 ile Mersin’de yaşanırken, Balıkesir yüzde 90’lık artışla ikinci sırada yer aldı.

TÜİK’in 2024 yılı Haziran ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerine göre, fiyat artışlarının en çok görüldüğü üçüncü kategori yüzde 90,67 ile lokanta ve oteller oldu. Neredekal sitesinde listelenen 23 binden fazla konaklama tesisine ait veriler de bu artışı doğruluyor.

Balıkesir: Popüler ve Artan Fiyatlarıyla Dikkat Çekiyor

Haziran ayında oda fiyatlarının en fazla arttığı ikinci il olan Balıkesir, yüzde 90’lık artışla tatilcilerin ilgisini çekerken, aynı zamanda konaklama maliyetlerinin de yükseldiği bir destinasyon haline geldi. Balıkesir’in ardından Çanakkale yüzde 85’lik artışla üçüncü sırada yer aldı.

Tatilcilerin Gözdesi Antalya ve Balıkesir

Bayram tatillerinin favori destinasyonu Antalya, yaz tatilinde de popülerliğini korurken, tatilciler bütçelerine uygun tatil seçenekleri ararken en çok Antalya, Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Balıkesir’i tercih ediyor. Tatil konseptleri de tatil aramalarını şekillendiriyor.

Neredekal verilerine göre, her şey dahil otel aramaları yüzde 60, apart otel aramaları yüzde 131, pansiyon aramaları yüzde 45, bungalov aramaları ise yüzde 196 oranında artış gösterdi.

Neredekal CEO’su Gökhan Sivrikaya, “Tatil severler bu yıl dolu dolu bir tatil dönemi geçiriyor. Temmuz ve Ağustos ayları için tatil planları yapılmaya devam ediyor. Erken rezervasyon dönemini kaçıranlar için otellerin sundukları son dakika fırsatları dikkat çekiyor. Herkes bütçesine göre hayalindeki tatili planlıyor. Aramalarda hala Antalya popüler. Antalya, her bütçeye uygun konaklama alternatifleri sunuyor ve tatilciler tüm seçenekleri değerlendiriyor.” dedi.

Konaklama fiyatlarının artışına rağmen, tatilciler bütçelerine en uygun tatil seçeneklerini bulmak için araştırmalarına devam ediyor ve Antalya gibi popüler destinasyonlar, geniş konaklama alternatifleriyle öne çıkıyor. Balıkesir, hem fiyat artışı hem de tatilcilerin ilgisiyle bu yazın gözde noktalarından biri olma yolunda ilerliyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Balıkesir, konaklamada fiyat artışında zirveye yaklaştı!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!