Rahmi Kula’dan ”Yeni Vergi Paketi” değerlendirmesi

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, TBMM’ye sunulması planlanan yeni vergi reform paketi çalışmalarını değerlendirdi.

Rahmi Kula'dan ''Yeni Vergi Paketi'' değerlendirmesi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve TBMM’ye sunulması planlanan yeni vergi reform paketi üzerinde çalışmalar tamamlandı.

Pakette, vergi adaletinin güçlendirilmesi, sermayeye yönelik yeni vergi uygulamaları getirilmesi ve doğrudan vergilerin payının artırılmasına yönelik düzenleme önerileri bulunuyor.

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, bu yeni düzenlemeyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Kula, Türkiye ekonomisinde kayıt dışı ekonominin yüzde 25’in üzerinde olduğunu belirterek, yeni vergiler getirmek yerine kayıt dışı ekonominin önüne geçmenin ve kayıp-kaçağı engellemenin vergi gelirlerini artırmada önemli bir adım olduğunu vurguladı. Vergilendirmede adaletin sağlanmasının büyük önem taşıdığını ifade eden Kula, sürdürülebilir kalkınma için sermayenin az olduğu bir ekonomide kazançları vergilendirirken dikkatli olunması gerektiğini belirtti. İyi bir vergi sisteminin ekonomik etkinliği bozmaması, basit, esnek, şeffaf ve adil olması gerektiğini söyledi. Anlamlı bir düzenlemenin kayıt dışı ekonomiyi önlemeyi ve vergi oranlarını aşağı çekerek tabana yaymayı içermesi gerektiğine dikkat çekti.

Kula, yeni vergi paketinin adil ve sürdürülebilir olmasının kritik öneme sahip olduğunu belirterek, “Yeni vergi düzenlemeleri, zaten büyük zorluklarla mücadele eden işletmelerimizin yükünü daha da ağırlaştırmamalıdır. Vergilendirmenin temel prensibi kazanç üzerinden alınmasıdır. Hasılat üzerinden asgari kurumlar vergisi hesaplamak, vergi hukukumuzdaki yasallığı bozacağı gibi, kayıt dışını da teşvik edecektir. İşletmelerimiz, ekonomimizin can damarıdır ve onların ayakta kalması, ülkemizin ekonomik istikrarı için hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle, yeni vergi politikalarında, üretimin, istihdamın ve ihracatın aktörleri olan reel sektörümüzün rekabet gücünün ve sürdürülebilirliğinin gözetilerek uygulanması en önemli beklentimizdir,” dedi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Rahmi Kula’dan ”Yeni Vergi Paketi” değerlendirmesi
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!