TBMM kripto piyasasına yönelik yeni düzenlemeleri ele alacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Kurban Bayramı sonrasında önemli kanun tekliflerini ele alacak. Gündemin ilk sırasında, kripto para piyasasına yönelik önemli bir yasa teklifi bulunuyor.

TBMM kripto piyasasına yönelik yeni düzenlemeleri ele alacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni düzenleme kapsamında, Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) geniş yetkiler verilecek. Bu düzenleme ile kripto para hizmet sağlayıcıları için sermaye şartı getirilecek. Ayrıca, yatırımcıların korunması amacıyla hizmet veren firmalara çeşitli yaptırımlar da uygulanacak.

Yasa teklifi, kripto para kullanıcıları ile hizmet sağlayıcılar arasındaki ilişkilerin nasıl kurulacağını ve kimlik tespitinin nasıl yapılacağını da düzenliyor olacak.

SPK’ya göre, hizmet sağlayıcı kuruluşlar ve faaliyetler için izin alınması gerekecek. Ayrıca kripto varlıkların ihracı, satışı ve dağıtımı da SPK’nın yetkisine girecek. Tüm transfer işlemleri kayıt altına alınacak.

Türkiye’deki sermaye piyasalarında 12 milyon kişinin bakiyeli hesabı bulunuyor. Yasa teklifi yasalaştığında, belirtilen koşulları sağlayan platformlar yetkilendirilecek ve bankaların da saklama lisansı alması gerekecek.

Düzenleme ile piyasa dolandırıcılığı, piyasa bozucu eylemler ve bilgi suistimaline yönelik cezalar da belirlenecek. Piyasa bozucu eylemler kapsamında 246 bin lira ile 6 milyon lira arasında idari para cezaları uygulanacak.

Bu düzenlemenin, Türkiye’deki kripto para piyasasının düzenlenmesi ve yatırımcıların korunması açısından önemli bir adım olduğu belirtiliyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
TBMM kripto piyasasına yönelik yeni düzenlemeleri ele alacak
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!