Şanlıurfa’da termometreler 50 dereceyi gösterdi!

Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis'te sıcak hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Şanlıurfa'da termometreler 50 dereceyi gösterdi.

Şanlıurfa'da termometreler 50 dereceyi gösterdi!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin en yüksek hava sıcaklıklarının yaşandığı kentlerden Şanlıurfa’da, termometrelerin 50 dereceyi gösterdiği günlerde, yöre halkı serinlemek için parkları ve yeşil alanları tercih ediyor. Çocuklar ise süs havuzlarında serinlemeye çalışıyor.

Süs havuzunda serinleyen çocuklardan Abdulkadir Birgül, “Çok sıcak, dayanamıyoruz. Mecbur havuzda serinliyoruz” diyerek yaşadıkları zorluğu dile getirdi. Vatandaşlardan Mustafa Dişçi de, “Sıcaklıklar artık dayanılmayacak hale geldi. Sıcaktan korunmak için ara ara su içiyor, yüzümüze vurup serinlemeye çalışıyoruz. Bazen dayanılmayacak hale geliyor” ifadeleriyle sıcaklarla başa çıkma yöntemlerini anlattı.

Kilis’te de sıcak hava etkisini sürdürüyor. Sıcaklığın 40 dereceye ulaştığı kentte, vatandaşlar gölgelik alanlarda ve parklarda serinlemeye çalışıyor. Kentin işlek caddelerinde ise sıcak hava nedeniyle insanların dışarı çıkmadığı gözlendi.

Havaların çok sıcak olduğunu belirten Musa Samancı, “Çeşmede yüzümüzü yıkayarak ve parklarda gölgelik alanlarda oturarak serinlemeye çalışıyoruz” dedi. Her iki kentte de kavurucu sıcaklar nedeniyle halkın serinleme çabaları devam ediyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Şanlıurfa’da termometreler 50 dereceyi gösterdi!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!