15 Haziran 1988 Çarşamba: Devletin korunması için bazı kişilerin özel görev yapması şart

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Politika Gazetesi 15 Haziran 1988 Çarşamba günkü sayısında, İçişleri Bakanı Mustafa Kalemli’nin Polis Okulu’nu açmasını ve buradaki konuşmasını manşet haber olarak okurlara duyurmuş. Politika Gazetesi haberin başlığını “Bakan Kalemli Polis Okulu açılışında konuştu: ‘Devletin korunup kollanması için bazı kişilerin özel görev yapması şart” cümleleriyle vermiş.

 

 

Manşet haberde şu görüşler okurlara aktarılmış: “Balıkesir’e 8 kilometre uzaklıktaki Pamukçu Kasabası yakınında yıllardır yapımı süren Balıkesir Polis Okulu, geçtiğimiz yıl bitirildi. Bu yıl öğretime başlayan okulun resmi açılışı İçişleri Bakanı ve Emniyet Genel Müdürü’nün katılımıyla törenle yapıldı. Açılış törenine Bakan Kalemli ve Emniyet Genel Müdürü Sabahattin Çakmakoğlu’nun yanında, Vali Feyzi Yetkiner, Belediye Başkanı Ziya Tan, 9. Ana Jet Üssü Komutanı Erdoğan Bucak da katıldı. Kalemli açılışta yaptığı konuşmada, ‘Türkiye genelindeki 17 polis okulunun en moderni olarak Balıkesir Polis Okulunu da hizmete soktuk. 1 yılda bu okullarda yetişen 10 bin polisten bini bu okulda yetişecek. Devleti korumak için bazı kişilerin özel olarak görev yapması lazım. Biz teşkilatımızı güçlendirmek için bütün imkanlarımızı kullanıyoruz. Herkes polis olamaz. Sizin mesleğinize iftira atmak için çeşitli suçlamalarda bulunuyorlar ve bulunacaklar. Bunlar vatanımızı bölmek ve yıkmak isteyenlerdir. Zira vatanı bölmek isteyenler yalnız silah değil belirttiğim hususları da kullanacaklardır.”

Birinci sayfadaki diğer haber başlıkları: “Balıkesirliler son 1 yılda 3 milyon kilo et tükettiler. 10 ton hastalıklı et de imha edildi”, “SHP’nin yeni başkanı açıklama yaptı: Yerel sorunlarımızın çözümüne çalışacağız”, “Halk Eğitimin kursu defileyle sona erdi.”, “Yeni savcı Dikili’den geliyor”, “Gurbetçi ve eşi öldü çocukları yaralı”, “Finli turist kız tecavüze uğradı.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
15 Haziran 1988 Çarşamba: Devletin korunması için bazı kişilerin özel görev yapması şart
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!