Nice güzel bayramlara.. Başkent’ten sevgilerle…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA MEKTUBU / SERVET CAMGÖZ

 

Geçen hafta yine neşeli, muhabbet doluydu Ankara Balıkesirliler Derneği. 

Yıllardır birlikte olduğumuz öğrencilerimizden son sınıflarını bitirip mezun olacakların mezuniyet pastalarını kestik. Her yıl yaptığımız gibi başarı dileklerimizle uğurluyoruz yeni yaşamlarına, iş hayatlarına. Derneğe ilk gelişlerini hatırlayınca zamanın akışını, geçen sürecin nasıl değiştirdiğini,

 

Ankara’da okumanın nasıl etkilediğini fark edebiliyorsunuz.

Önceki hafta ise farklı bir mutluluk yaşadık, gurur duyduk. Yine yıllar önce Ankara’da üniversite öğrencilerimizden, mezun olup  Anadolu’da farklı şehirlerde görev yapan iki ve farklı bölümde devam eden son sınıfta bir tanesi birlikte gelmişlerdi. Dernekte tanışmışlar, kanka dedikleri samimi dost olmuşlardı. Mezun oldular, işe girdiler bağlantıları kesilmedi, arttı.  Günümüzde her şeyi teknolojik dokunuşa yönlendiren bireysellik, bencillik, asosyallik kampanyalarına  karşın; bu güzel kaynaşmanın, dostluğun kaynağı, merkezi olarak onur duyduk. Otomotiv fabrikasında çalışan mühendis, emniyet camiasında yönetici, bir mühendis adayı saatlerce sohbet ettik, eski resimlere baktık, anılara güldük.

 

Gurbette okumak öğrenci için zahmetlidir, zordur. Öğrencilik her zaman ek kaynağa ihtiyaç duyar. Hepimiz öğrencilik yaptık. Ek kaynak ihtiyacı her zaman çıkar. Yeni kitap, kırtasiye, arkadaşlarla bir çay keyfi, yeni fotokopi derken bütçe hep ek ihtiyaca açıktır. O sebeple öğrencilere her zaman destek gereklidir.

Ankara Balıkesirliler Derneği olarak hemşehri öğrencilerimize destek çıkmaya çalışır, ihtiyaç ve katılım durumlarına göre burs vermeye çabalarız. Dernek ise her zaman sıcak bir yuva, ücretsiz kafe, memleket tostu yapma yeridir. Okul çıkışı uğrayanlar giderek artmakta, arkadaşlıklar gelişmektedir. Bu desteğin, güzel yaklaşımın devamı da desteklerle, kaynak aktarmalarla olabilmektedir.

 

Yakında kurban bayramı var. En güzel hayır eğitime, öğrencilere, gençlere yapılacak yardımdır. Bu konuda sadece yardım ve burslar için oluşturduğumuz hesabımıza hayırseverlerce, yardımsever  hemşehrilerimizle, iyilik yapmak isteyen temiz yürekli kişilerce gönderilecek her türlü yardım, kurban, katkı, bağışlar sadece öğrencilerimiz için kullanılmaktadır.

 

IBAN TR 67 0004 6003 5488 8000 0881 28

Yıllardır destek çıkan hayırsever hemşehrilerimizin bağışları, adakları, kesilmeyen kurban bedelleri, her türlü yardımlar, fitre, zekat, hayır, katkı;  hayırsever hemşehrilerimizin üstlenmeleri, öğrenci sahiplenmeleriyle gerçekleşebilmekte; yıldan yıla artan sayıda sürdürülmeye gayret edilmektedir.

Bu yıl da ülkemiz aktif nüfusuna  hemşehri öğrencilerimizden yeni öğretmenler, mühendisler, doktorlar, avukat/hakim/savcı adayları, uzmanlar, veterinerler, diş hekimleri, işletmeciler, kaymakam/vali adayları, yöneticiler, iktisatçılar, hemşireler, çevirmenler katılıyor. Hepsine yeni yaşamlarında mutluluklar, çalışma ortamlarında başarılar diliyoruz.

 

Balıkesir’imizin adını güzel çalışmalarla, iyiliklerle, yararlı etkinliklerle duyuran Ankara Balıkesirliler Derneği olarak  her zaman yaptığımız gibi gelecek dönemlerde de öğrencilerimize destek çıkmaya, “yalnız değilsiniz” duygusunu yaşatmaya devam edeceğiz. Sizlerin destekleriyle hep güçlü olacağız. Bugüne kadar iyilik yapan, destek çıkan, fitre, zekat, kurban bedeli, bağış, yardım gönderen yurt içinden yurt dışından  tüm hayırsever hemşehrilerimize, dostlara, üyelerimize teşekkür ediyor,  iyilikleri karşılıksız kalmayacak diyoruz.

 

En güzel hayır, gurbetteki öğrencilere yapılan yardımdır.  Tüm hemşehrilerimizin, üyelerimizin, hayırseverlerimizin, tüm  vatandaşlarımızın  kurban bayramlarını şimdiden kutluyor, destekte bulunacaklara teşekkür ediyoruz. Ankara’dan gönül dolusu selam ve saygılarla. 

 

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Nice güzel bayramlara.. Başkent’ten sevgilerle…
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!