Balıkesir’de ‘Geleneksel Çocuk Oyunları’ ödül töreni gerçekleştirildi

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunlarının Ödül Töreni'ne katıldı.

Balıkesir'de 'Geleneksel Çocuk Oyunları' ödül töreni gerçekleştirildi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen, geçmişten günümüze aktarılan değerlerin ve geleneklerin bir parçası olan Geleneksel Çocuk Oyunlarının Ödül Töreni’ne katıldı.

Çocukların geleneksel oyunları yaşatmaları ve kültürel değerleri öğrenmeleri açısından büyük bir önem taşıyan ödül töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayıp günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmalarla devam etti. Yarış Ortaokulu öğrencilerinin özveri ile hazırlamış oldukları halk oyunları gösterisi, izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Programın devamında, ilkokul ve ortaokul düzeyinde toplam 54 bin öğrencimizin katıldığı yarışmaların detayları paylaşıldı.

 

Öğrenciler, okullarında birinci olduktan sonra ilçelerinde yarışarak ilçe birincisi olan okullar il genelinde yapılan yarışmalara katıldı. Yağ Satarım Bal Satarım, Mendil Kapmaca ve Kaleli Yakantop gibi geleneksel oyunlarda derece elde eden öğrenciler büyük bir başarı gösterdi. Geleneksel çocuk oyunlarının ilçelerde öğrenilip oynanması, çocuklar arasında iletişimi ve iş birliğini teşvik ederek çocukların birbirlerini tanımalarına, birlikte zaman geçirmelerine ve ortak bir amaca yönelik çaba göstermelerine olanak tanıdı.  Çocuklar arasındaki dostluk bağlarını güçlendirerek toplumsal uyumu artıran geleneksel çocuk oyunlarının temsili gösterilerinin ardından yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

 

 

Organizasyonda emeği geçen tüm öğretmenlere, öğrencilere ve destek veren kurumlara teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı şunları kaydetti:

“Geleneksel Çocuk Oyunları’nın öğrenilip oynanması, çocuklarımızın hem fiziksel hem de sosyal gelişimlerine büyük katkı sağlarken, kültürel mirasımızın da gelecek nesillere aktarılmasına önemli bir vesile olmaktadır. Çocuklarımızın enerjilerini olumlu bir şekilde kullanmalarına olanak tanıyan oyunlarımız sağlıklı bir yaşam biçiminin temellerini atmalarına da yardımcı olur. Çocuklarımız bu oyunları oynarken sadece fiziksel ve sosyal becerilerini geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda kültürlerini de öğrenir ve yaşatırlar.”

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Balıkesir’de ‘Geleneksel Çocuk Oyunları’ ödül töreni gerçekleştirildi
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!