Ahmet Akın: Yaşam kalitesi yüksek bir Balıkesir için bir tuğla da siz koyun

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, kongrede ele alınacak konular ve ortaya çıkacak sonuç doğrultusunda 2024 - 2029 dönemi stratejik planını hazırlayacaklarını söyledi. Başkan Akın, "Bir kenti geliştirmek o kenti iyi analiz etmekle başlar. Varlarını, yoklarını, geçmişini, geleceğini,  hassasiyetlerini, insanlarını, duygusunu, duruşunu, beklentilerini iyi öğrenmek, tanımak ve yol haritasını ona göre belirlemekle başlar. Biz de tam buradan başlıyoruz"

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi‘nin evsahipliğinde düzenlenen Balıkesir Dönüşüm Kongresi başladı. Avlu Kongre Merkezi’nde iki gün süreyle devam edecek kongrenin açış konuşmasını yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, kongrede ele alınacak konular ve ortaya çıkacak sonuç doğrultusunda 2024 – 2029 dönemi stratejik planını hazırlayacaklarını söyledi. Başkan Akın, “Bir kenti geliştirmek o kenti iyi analiz etmekle başlar. Varlarını, yoklarını, geçmişini, geleceğini,  hassasiyetlerini, insanlarını, duygusunu, duruşunu, beklentilerini iyi öğrenmek, tanımak ve yol haritasını ona göre belirlemekle başlar. Biz de tam buradan başlıyoruz” şeklinde konuştu.

Balıkesir Dönüşüm Kongresi’nin açılışında, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın şu mesajları verdi:

 

“DÖNÜŞÜM HAYATIN TEMEL GERÇEĞİ”

“Öyle bir kent düşünün ki kurtuluş mücadelemizin simgesi, Kuvayı Milliye hareketinin başladığı, milli mücadeleyi örgütleyen, beş kongreye ev sahipliği yapan Balıkesir. Kuvayı Milliye’nin başşehri Balıkesir.

Böyle bir kentte Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun üzerinden 100 yıl geçtikten sonra Büyükşehir’in öncülüğünde dönüşüm kongresi düzenliyoruz. Bu onur tüm Balıkesir’in.

Dönüşüm hayatın en temel gerçeği. Evrende hiç bir şey durmaz her şey dönüşür. Coğrafya dönüşür, dağlar taşlar dönüşür, insanlar dönüşür, toplumlar dönüşür. Bakmak ve görmek bile dönüşür. Kentler de dönüşür.

 

“SİYASAL DÖNÜŞÜM, KENTSEL ZİHNİYET DÖNÜŞÜMÜNE EVRİLECEK”

Kentsel dönüşüm binalara kat çıkmak daha fazla beton değil. Kentsel dönüşüm refahtır, huzurdur. Yeni bir bakış açısı ortaya koymak için buradayız. Büyük bir siyasi dönüşüm yaşayan dünyanın en güzel şehri Balıkesir’de siyasi dönüşümü, kentsel zihniyet dönüşümüne evirmek istiyoruz.

Bir tırtılın kelebeğe dönüşümü gibi bu kongrenin simgesini kelebekle görselleştirdik.

Balıkesir tarihi, kültürü, doğal kaynakları, çevresi, insanı ve ekonomisiyle öylesine zengin bir kent ki, bu muazzam kentin bugünü ve geleceğine yön verecek söz söylerken sorumluluk hissediyorum.

Bir kenti geliştirmek o kenti iyi analiz etmekle başlar. Varlarını, yoklarını, geçmişini, geleceğini, hassasiyetlerini, insanlarını, duygusunu, duruşunu, beklentilerini iyi öğrenmek, tanımak ve yol haritasını ona göre belirlemekle başlar. Biz de tam buradan başlıyoruz.

 

“REKABET GÜCÜ YÜKSEK BİR ŞEHİR HEDEFİ”

Balıkesir’i Balıkesir yapan değerleri özümseyerek, yerelden kalkınma hedefiyle yola çıkan Belediye olarak, rekabet gücü yüksek, sürdürülebilir bir kalkınma anlayışına sahip kısıtlı kaynakları verimli kullanan, yaşam kalitesi artan bir Balıkesir için çalışmak amacıyla buradayız.

Ailem dediğim Balıkesirlilerden aldığım güçlü bu kenti bir dünya kenti yapma yolundaki yürüyüşümüze başladık. Stratejik yol haritamızı ve kalkınma planını belirleyeceğiz. Ortak aklı yürüterek fikir alışverişi yapacağız. Yeni bir vizyonu birlikte ortaya koyacağız. Belediyeler sadece yol, imar, altyapı gibi klasik hizmetlerle sınırlı değil, kentleri kalkındırmak ve yaşam kalitesini arttırmakla da görevli.

Bir kent düşünün hem sanayi, hem tarım, hem hayvancılık, hem turizm, hem ticaret hem hizmet sektöründe büyük bir potansiyele sahip. Hem sakin, hem huzurlu yaşam olanağı sunan yaşanacak bir şehir.

 

“BİR TUĞLA DA SİZ KOYUN”

Balıkesir çok sayıda potansiyeli aynı anda taşıyan, eşine çok az rastlanan bir farklı ve özgün bir şehir.

Balıkesir’in gelecek vizyonunu belirliyoruz. Sürdürülebilir kentsel gelişmeyi sağlamak demiştik. Katılımcı demokratik bir yerel yönetim modeli oluşturmak ve bunu dayanışma ruhu içinde yapacağız diye yola çıktık. Bu hedefler doğrultusunda siyaset yapmadan en büyük siyaseti tüm şehri kucaklayarak, 1 Nisan’dan itibaren kimseyi ayırmadan çalışmaya başladık. Demokratik ve katılımcı yönetim anlayışımızın en büyük adımı olarak dönüşüm kongremizde Balıkesir’in geleceğine yön vereceğiz. Bizi göreve getirdiniz, buyurun şimdi söz sizde. Bir tuğla da siz koyun.

Balıkesir’de şeker var, un var, yağ var, şimdi helva yapma zamanı.

Bir insanın kaderi neyse kentimizin kaderi de odur. Bir kentin tek başına hedefi olmalı. Bir insanın hayatının sınırıyla eş değer olmamalı, insan ömrünü aşmalı, 50 yıl 100 yıl planlanmalı. Benim biçtiğim hedef, Balıkesir’in dünya markası haline gelmesidir. Türkiye’nin en çağdaş en yaşanılabilir kenti haline gelmesidir. Bunun için sürdürülebilir bir kalkınma modelini hayata geçireceğiz. Teknolojik altyapı ve inovasyona çok önem veriyoruz. Bu hedef benim ömrümü aşar, bu güç, bu enerji, bu vizyon Balıkesir’de var. Balıkesir dönüşüm kongresinde Balıkesir’e dair her şeyi konuşacağız. Fikirlerimizi düşüncelerimizi özgürce söyleyeceğiz. Balıkesir’in 2024 – 2029 dönemi stratejik planını hazırlayıp siz kıymetli aileme sunacağız.

 

“YAŞAM KALİTESİ EN YÜKSEK İLLERDEN BİRİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

Türkiye’nin yaşam kalitesi en yüksek illerinden biri olmayı hedefliyoruz. Dikkat edilecek noktalar var. Çevremiz ve doğal kaynaklarımız. Önce çevreyi gözeteceğiz. Havamızı suyumuzu ormanımızı koruyarak gelişeceğiz.

Geçmişten gelen ezber ve alışkanlıklardan kurtulacağız. Doğal kaynaklarımızı sınırsızca kullanacağımız bir dönem kapandı. Beş yılın sonunda Balıkesir’i demokratik katılımcı ve şeffaf bir şekilde yönetilen yüksek yaşam kalitesine sahip, ihracat odaklı, yüksek teknoloji ve marka değeri yüksek ürünlerle yoğunlaşan iklim değişikliğine dirençli, yenilikçi, turizmde, kültürde, tarımda öncü bir kent haline getirmenin sözünü veriyorum.

Bu söz betona teslim olmuş kentleşme anlayışından kurtuluş için mücadelenin sözüdür. Bu mücadelenin feyz aldığı isim ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’tür.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Ahmet Akın: Yaşam kalitesi yüksek bir Balıkesir için bir tuğla da siz koyun
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!