Muhtar Çilesiz: “Mahallemde market yok.”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dinkçiler Mahallesinin çiçeği burnunda muhtarı Nilgün Çilesiz, doğup büyüdüğü mahalleyi daha güzel, daha modern yapmak için muhtar olduğunu söylüyor. Mahallenin en büyük sorunun yetersiz okullaşma olduğunu vurguluyor. Bir binada 3 okulun eğitim verdiğine dikkat çeken Çilesiz, Mahalle sakinlerinin bir an önce yeni okul binalarının acil hizmete alınmasını talep ettiğini sorumlulara duyurmaya çabalıyor. Çilesiz Mahallede zincir marketlerin tek bir şubesinin bulunmadığını vurgularken, mahallesine hem market, hem ATM konuşlandırılmasını talep ediyor. Eski yerleşim yeri olduğu için mahallenin geri kaldığını Balıkesir’in gelişmesinden nasiplenemediğini yetkililer duyurmak için uğraş veriyor.

 

 

Nilgün Çilesiz kimdir?

Doğduğum günden bu yana Dinkçiler Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Namık Kemal İlkokulu, Balıkesir Ortaokulu, Balıkesir Lisesi mezunuyum. Lise bittikten sonra, TEDAŞ’ta 17 yıl çalıştım. TEDAŞ özelleştirildikten sonra vergi dersi başkanlığına atandım. Buradan emekli olduktan sonra bir sürücü kursunda müdürlük yaptım. Doğup büyüdüğüm mahallemde muhtar olmaya karar verdim ve şu an muhtarım.

 

31 Mart Yerel Seçimlerinde Dinkçiler Mahallesi’nde kaç muhtar adayı vardı? Seçimi kazanabilmek için nasıl bir yol izlediniz?

Muhtar seçimlerinde mahallede 4’ü kadın 11 aday vardı. Azalarımız ile birlikte çok iyi bir ekip oluşturduk. Planlı programlı çalışma gerçekleştirerek hedefe ulaşmayı başardık. Sokak sokak, kapı kapı dolaştım, vatandaşlarımıza neden göreve talip olduğumu anlattım. İnsanların evine gittim, misafir oldum, yeri geldi kahvelerini içtim yeri geldi Çaylarını içtim. Günlere katıldım, Kur’an kurslarına gittim. 3 kere insanların evlerine gittim. Bütün mahalleyi 3 kez dolaştım. O nedenle bu kadar çok oy potansiyeline sahip oldum. Büyük bir koşturmaca sonunda, 5 Bin 600 seçmenin hemen hemen yarısının oyunu aldım. En yakın rakibime bin oy fark attım. Beni seçtikleri için mahalle halkıma teşekkür ediyorum. Necatibey Eğitim Fakültesi öğrencilerinin büyük çoğunluğu Dinkçiler Mahallesi’nde oturuyor. Bazı mahalle sakinleri de köylerinde kayıtlı olduğu için seçim döneminde orada oy kullandılar. Bu mahalleyi bir kırsal kesim gibi görmeniz gerekiyor.

 

 

Sakin huzurlu bir emeklilik yaşamı sürdürmek varken neden muhtar oldunuz?

Dinkçiler Mahallesi, şehrin gelişmesine paralel büyümemiş, gelişmede geride kalmış bir mahalle. Semtimizin gelişmesine, modernleşmesine, büyümesine, katkıda bulunmak için muhtar olmayı seçtim.                Ayrıca gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durması, onların yeteneklerini geliştirebileceği, yerlerin yapılması için muhtarlığı seçtim. Ben burada doğdum, burada büyüdüm. Balıkesir’in en eski yerleşim alanlarından biri olduğu için mahallemin zorluklarını da görüyorum. Yapılaşmaya, kentsel dönüşüme ihtiyacı var. En azından buna destek amaçlı muhtar oldum. Benim çocuğum top oynayamadı. Mahallemiz yamaç bir alana kurulduğu için top oynamak mümkün olmuyordu. Ama belediye olanaklarıyla bir semt sahası yapılabilirdi. Ben şimdi bir futbol sahası, bir halı saha kurulması için uğraş vereceğim. Çocukların basketbol oynayabileceği yerlere ihtiyacı var. Ben bunları mahalle sakini olarak söyleseydim önemi olmayacaktı. Muhtar olursak söylersem, yaptırma şansım, üsteleme şansım olur. En eski mahalleyiz, en geride kalmış mahalleyiz. O yüzden de mahallemizi güzelleştirmek adına, geliştirmek adına ben buradayım. Diğer mahalleler gibi değiliz. Kentsel dönüşüm şart.

 

 

Mahalle halkının en çok şikayet ettiği konu ne? Sorunlarınız neler?

Yapacağımız çok işler var. Şu an için mahalle halkı en çok otlardan şikayet ediyor. Yaz dönemi olduğu için otlar büyüdü. Sinek böcek yuvası olmaması için biçilmesi, yok edilmesi gerekir.  Okulun arkasında bir arsa bulunuyor. Maalesef orada otlar biçilemiyor. Vatandaş bana whatsApp’tan fotoğraf atıyor. 1,5-2 metre uzunluğunda yılanlar var. Belediye yetkilileri şahıs arsası olduğu için otları biçemediklerini söylüyor.  Altyapı sorunumuz yok. Yüksek kesim olduğu için depreme dayanıklı. Yağmur sularının basması söz konusu değil fakat yağmur menfezlerinin üzerinin kapatılması şart. Adnan Menderes Mahallesi’nden gelip Çardaklı’ya çıkan yol var. Otomobiller, motosikletler hız yapıyor ve çocuklar yaşlılar için tehlike yaratıyor.  Yola hız kesici kasis yapılmasını istiyoruz. Yaya geçitlerine ihtiyacımız var. Vatandaş bu konuda çok yakınıyor. Halk çocuklarının spor yapabileceği alanlar istiyor. Bazı mahallelerde taşınabilir yüzme havuzları var. Neden bizim çocuklarımız için olmasın? Balıkesir’in her mahallesinde birkaç yerde FIRINTAŞ büfeleri var, bizim mahallemizde yok. Hiçbir market zincirinin marketi mahallemde yok. Namık Kemal, Edip Gürcün, Yunus Emre 3 okul bir arada. Bu mahallenin okula ihtiyacı var. Hem de en acil şekilde okul yapılmasına gereksinim var. 3 okulun bir arada olması, hem velileri hem çocukları etkiliyor. Eğitim seviyemiz düşük fakat en üst seviyeye çıkarmak yine bizim elimizde. Kentsel dönüşüm sorunumuz var fakat belediye yöneticileri yeni olduğu için konuyu daha açmadım. Öncelikli olan acil sorunların çözüme kavuşturmak. Son zamanlarda mahallemiz göç alıyor. Çünkü burada kiralar 7-8 bin lira. Diğer mahallelere göre kiralar düşük olduğu için dar gelirli burayı tercih ediyor. Göçmen konutları, Kristal Evler gibi siteler bizim mahallenin sınırları içinde. Yakında TOKİ’nin yaptığı konutlar da mahalleye dahil olacak. Mahalle bir hayli büyüyecek. Bir diğer sorunumuz mahallede, 24 saat 365 günakan 2 çeşme var. Kapatılması, suyun ziyan olmaması için belediyeye başvurduk. Sular çok tazyikli olduğundan kapatıldığı zaman başka yerlerden patlak veriyormuş. Bu nedenle sular kapatılamıyor, su boşa akıyor.

 

 

Mahalle ile ilgili projeniz var mı?

Benim çocukluğumdan beri düşündüğüm Bardakkıran Dede yatırının etrafını güzelleştirip geliştirmek, daha çok ziyaretçinin gelmesini sağlamak. Bardakkıran Dede Sabri Uğur Parkı’nın hemen yan tarafında. Şimdiye dek atıl vaziyette kalmış. Hiçbir muhtar ya da hiç kimse ilgilenmemiş. Hıdırellez olduğu zaman binlerce insan Bardakkıran dedeyi ziyaret ediyor. Adaklar adanıyor bardaklar kırılıyor. Bardakkıran dede savaş zamanında askerlere su dağıtıyormuş ölünce mezarı bizim mahalleye yapılmış. İnsanlar mezarı üzerinde bardak yada testi kırıyor. Buranın düzenlenerek ihtişamlı bir hale getirilmesi, mahallemize büyük katkılar sağlayacaktır.  5-6 mayıs günlerinde burada bir festival düzenlemeyi düşünüyorum. Çünkü sadece Balıkesir değil dışarıdan da pek çok insan geliyor. Bu düşüncemi proje halinde belediyemize de sunacağım. Yine Mahallemize biraz uzakta Çırpılı Dede varmış. Bardakkıran Dedenin kardeşi olduğu söyleniyor. Hatta Bardakkıran dedenin 4 kardeş ve hepsinin yatır olduğu rivayet ediliyor. Bunlar değerli insanlarımız sahip çıkmamız gerek. Balıkesir’i tanıtmak adına güzel bir girişim olacağını düşünüyorum. Ben seçim çalışmalarında, şunu yaparım, bunu yaparım diye hiç kimseye söz vermedim. Söz verince yapmak lazım. Sözümü tutamazsam yalancı konumuna düşerim diye söz vermedim. Elimden geleni yapacağım dedim.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Muhtar Çilesiz: “Mahallemde market yok.”
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!