Ayasofya müze mi oluyor? Erdoğan açıkladı…. Ayasofya müze mi olacak?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayasofya müze mi oluyor soruları tekrar gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde ziyaret edecek turistlerden 25 euro alınacağı açıklanan Ayasofya Camii için ilginç bir iddia gündeme geldi. Tarihçi, profesyonel tur rehberi ve yazar Talha Uğurluel, yayınladığı video ile Ayasofya Camii’nin üst katının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yasaklandığını açıkladı. Peki, Ayasofya yeniden müze mi oluyor? Erdoğan açıkladı….

Ayasofya müze mi oluyor?

İstanbul’un tarihi sembollerinden Ayasofya Camii, son zamanlarda tartışmaların odağına oturmuş durumda. Geçtiğimiz günlerde alınan bir kararla, Ayasofya’nın üst katı, yabancı ziyaretçilere açıldı ve bilet ücreti olarak 25 euro alınmaya başlandı. Ancak bu karar, Türk ziyaretçiler arasında büyük bir tepkiye neden oldu.

Tarihçi, profesyonel tur rehberi ve yazar Talha Uğurluel’in sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar, Türk vatandaşlarının Ayasofya’nın üst katına girişinin yasaklanmasına karşı bir tepki dalgasının başlamasına yol açtı. Uğurluel, Türk ziyaretçilerin üst kata çıkmasının yasaklanmasının kabul edilemez olduğunu belirterek yetkililerle görüşmeler yaptı ve bu duruma karşı çıktı.

Ayasofya
Ayasofya

Ancak, son gelişmelerle birlikte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Ayasofya Camii’nin üst katına giriş yasağının kaldırıldığı açıklandı. Talha Uğurluel’in sosyal medya hesabından yaptığı duyuru, bu kararın tepkilerin dikkate alındığını ve hızlı bir şekilde revize edildiğini gösteriyor.

Bu gelişmelerin ardından, Ayasofya’nın statüsüne dair bazı soru işaretleri ortaya çıkmış durumda. Zira bu olaylar, Ayasofya’nın ne tür bir statüde olduğu konusunda yeniden tartışmaları alevlendirdi. Müze mi, yoksa cami mi? Sorusu, gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Ayasofya’nın statüsüne dair netlik kazanması beklenirken, Türk ziyaretçilere üst katların açılması, yerel halk arasında memnuniyetle karşılandı. Ancak, Ayasofya’nın geleceği hakkında daha fazla gelişme ve açıklama bekleniyor. Bu durum, Türkiye’nin kültürel mirasının geleceği konusunda önemli bir adım olabilir.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Ayasofya müze mi oluyor? Erdoğan açıkladı…. Ayasofya müze mi olacak?
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!