21 Aralık 1987 Pazartesi: Hani 5 yılda düzlüğe çıkacaktık

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Politika Gazetesi 21 Aralık 1987 Pazartesi günkü sayısında sürmanşeti,  Sosyal Demokrat Halkçı Parti ve SHP Balıkesir Milletvekili Önder Kırlı’nın, hükümetin yaptığı zamları eleştirmesine ayırmış. Sürmanşet haberin başlığında, “Hani 5 yılda düzlüğe çıkacaktık?” sorusuna yanıt istenmiş. Kırlı Hükümetin 10 ayda 1.2 trilyon lira açık vermesinin nedenlerini soruyor.

 

 

Haberde, “Son zamlarla ilgili olarak SHP tarafından başlatılan protestoların biri de dün basın toplantısı ile SHP il merkezinde yapıldı. Basın toplantısına basın mensuplarının yanı sıra partililer de katıldı. Zamların keyfiliğinden yakınan partililer, bu durumu protesto etti. İl başkanlığı ve il yönetim kurulunun ayrı ayrı yayınladığı bildirilerde, keyfi uygulamaların hiçbir zaman uzun ömürlü olmadığı açıklandı. İl yönetim kurulunun bildirisinde ise: insafsızlığa, rüşvet ve talana soyguna prim veren zihniyet te halkı ve demokrasiyi hiçe sayan düşünceye ancak SHP dur diyecek ve bezirgan iktidarın işini bitirecektir. Daha sonra söz alan milletvekili Önder Kırlı sert açıklamalar yaptı. Kırlı, ‘Gün geçmiyor ki fiyatlar artmasın. Yaşam sanki bir cendere. Uygulamalar insafsız ve haksızdır’ dedi.

Birinci sayfadaki diğer başlıklar şöyle: “Belediye-iş seminer düzenledi. 3 gün süreli seminer işçi konularını içeriyor”, “Baro’nun mali kongresi yapıldı Yeni tahmini bütçe 20 milyon TL”, “İntihar olayları artıyor mu?”, “Rotaryanlar barış ve sevgi toplantısı yaptı”, “Suçlu kim? Hilmi mi yoksa?”, “Karşılıksız çik verenler her geçen gün artıyor”, “Ölümünün 417’inci yıl dönümü dolayısıyla Mevlana Celaleddin’i Rumi anılıyor.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
21 Aralık 1987 Pazartesi: Hani 5 yılda düzlüğe çıkacaktık
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!