Balıkesir’deki ormanlar 1 milyon 719 bin 594 ton oksijen üretiyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, ildeki ormanların yıllık 1 milyon 719 bin 594 ton oksijen ürettiğini açıkladı. Balıkesir’de yaşayan 1 milyon 261 bin kişinin yılda 946 bin 336 ton oksijen tükettiğini belirten Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri Balıkesir’deki ormanların ihtiyacın yaklaşık 2 katı oksijen ürettiğini bildirdi.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, Balıkesir’de bulunan ormanların ilde yaşayan insanların ihtiyacı olan oksijenin yaklaşık 2 katı oksijen ürettiğini açıkladı.

Bölge Müdürü Kayıran “  Bitkiler havadaki karbondioksiti alarak fotosentez sonucu karbonu kendi bünyesinde stoklayıp, oksijeni de havaya geri vererek havamızı temizlemekte.  Balıkesir’in ormanları 1 milyon 730 bin 211 m3 artım yapmaktadır. Artım, bir ormancılık terimi olarak ağaçların fotosentez sonucu gövdesinde stokladığı karbonun kısmen karşılığıdır. Fotosentez sonucu ilimiz ormanları yıllık 1 milyon 719 bin 594 ton oksijen üretmektedir. Bilimsel araştırmalara göre bir kişinin yılda yaklaşık 0,75 ton oksijen tükettiği düşünülmektedir. Balıkesir’in 1 milyon 261 bin olan nüfusu yılda 946 bin 336 ton oksijen tüketiyor. Balıkesir ormanlarının ürettiği oksijen, şehir nüfusunun tamamının ihtiyacını karşılayarak fazla veriyor. Balıkesir bu yönüyle oksijen ihracatçısı bir şehir olarak ülkemizin, dünyamızın ve insanlığın hizmetine oksijen sunuyor.  Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü olarak Balıkesir ormanlarının yüksek arıtım yapacak silvikültürel ilkelerle işletilmesini, yeni ormanlar tesis ederek oksijen hesabında cari fazla verilmesini ve insanlığın hizmetine sunulmasını önemsiyoruz” dedi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Balıkesir’deki ormanlar 1 milyon 719 bin 594 ton oksijen üretiyor
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!