Dünya Süt Günü’nde peynire zam!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ömür boyu sağlığımız ve gelişmemiz için en önemli temel besinlerin başında süt geliyor.

Süt ve süt ürünlerinin önemini vurgulayarak insanları sağlıklı beslenmeye teşvik etmeyi, süt üretimini ve tüketimini artırmayı, çiftçilere destek olmayı sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik etmeyi amaçlayan Dünya Süt Günü kutlandı.

Bu kutsal beyaz sıvıyı içerek faydalandığımız gibi yoğurt, peynir olarak ve pek çok sektörde kullanılması onu değerli kılıyor.

Ulusal Süt Konseyi 11 Ekim 2002 tarihinden geçerli olmak üzere çiğ süt fiyatını 8.50 TL olarak belirlemiş bu yıl da sütün fiyatını değiştirmemişti. Yani çiğ süte zam gelmemişti.

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi, Dünya Süt Günü mesajında “Beslenmemizin temel kaynağını oluşturan süt ve süt ürünlerinin üretimini gerçekleştiren; doğal afet, pandemi gibi her türlü şartta üretimin devamlılığını sağlayan eli öpülesi yetiştiricilerimle ve sektör paydaşlarımızla gurur duyuyoruz. Nesillerimizin gelişmesinde en önemli hayvansal besin kaynağı olan süt, stratejik ürünlerimiz arasındadır. Hayati öneme sahip bu sektörümüzün daha da güçlendirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması adına devletimiz, bugüne kadar olduğu gbii bundan sonra da aynı kararlılıkla yetiştiricilerimizin ve tüm paydaşlarımızın yanlarında olmaya devam edecektir” derken Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinden sonra tam gaz devam eden kutlamalara peynirciler de yaptıkları zamla katıldıklarına, Dünya Süt Gününde yaptığımız peynir alışverişinin neticesinde şahit olduk.

Süt mevsimsel değişkenliklerden etkilenen bir ürün bunu anlayabiliyoruz da bahar mevsiminde süt üretiminin artıyor olması, çiğ sütte herhangi bir zam olmamasına rağmen gelen zamları anlayamıyoruz.

Üreticinin fiyatıyla tüketicinin fiyat makasının açılması, üreticiye kazandırmadığı yerde gelen fiyat artışlarının kimlere faydasını anlamakta zorluk çekiyoruz.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Dünya Süt Günü’nde peynire zam!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!