Engelliler Haftası’ndan geriye kalanlar

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

10-16 Mayıs Tarihleri arasında Birleşmiş Milletler tarafından 156 ülke tarafından aynı zamanda kabul edilmiş ve ülkemizde de Engellilerin her alanda yaşadığı sıkıntıların, toplum içerisinde ki durumlarının, sorunlarının çözülmesi yolunda atılan adımların ön plana çıkması, engelliler eğitim konularında yaşadıkları sıkıntıların ve diğer konuların ön plana alındığı bir haftadır. Kısacası bu hafta tamamıyla bizlere ayrılan bir bölümdür. Fakat Cumhurbaşkanlığı seçiminin aynı tarihler aralığına denk gelmesi biraz gölgede bıraksa da ülke genelinde Engelli arkadaşlarımız ve Tüm STK’lar sosyal medya hesaplarından yaptıkları ile bu haftanın önemine değinmişlerdir. Yeterli midir? Tabi ki HAYIR….

 

Bu hafta haklarımızın savunuculuğu açısından aslında çok önemliydi. Çünkü kameranın yıl da bir hafta da olsa bizlere çevrildiği bu günleri iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünenlerdenim.Yaklaşık 20 yıldır Engellimle barışık olarak Balıkesir de yaşamak için mücadele veren bir birey olarak zamanla eksikliklerin giderildiği ve istediğimiz hakların hukuk çerçevesinde yerine getirilmesini görmekten mutluluk duyduğumu söyleyebilirim. Çünkü savunuculuğunu yaptığımız haklarımızın bir lütuf olarak değil de gerçekten bizlerin en temel özgürlüklerimiz olduğunu anlatabilmek doğru yolda ilerlediğimizin bir göstergesi. Her platformda görünür olmalıyız. Bu Platformların başında Meclislergeliyor. Kent Konseyi meclisleri başta olmak üzere belki de TBMM…Türkiye Büyük Millet Meclisini söylememde ki en önemli etken yasaların orada kabul görmesidir. Seçtiğimiz vekillerimizin arasında bizlerden birinin olması demek birçok şeyin değişmesine vesile olabilirdi. Eski dönemlerde ya da günümüzde mecliste engelli vekillerimiz yok muydu? Tabiki de vardı ama sanıyorum ki yeterli olmadı. Bu yüzden bizlere aslında çok iş düşüyor tabi ki siyasetin içinde olalım demiyorum ama parti gözetmeksizin aramızdan arkadaşlarımızı oralarda görmek bu zamana kadar kilitli bırakılmış kapıları rahatlıkla açabileceğini düşünüyorum.

 

Siyaset ve Meclise bir nokta koyarak biraz da Balıkesir’den bahsetmek istiyorum.

Valiliğimiz önderliğinde Belediyelerimizinde ortak olduğu programlar ile farkındalık oluşturup topluma doğru mesajları iletebilmek adına bu hafta birtakım etkinlikler yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Şehir Meclisimiz en etkili paydaşlarından biriydi Valilik programlarının. Uzun süren maçlar nedeniyle takımımız bu yıl ki etkinliklere çok fazla katkı sağlayamamış olsak da güzel etkinliklerin yapılmış olması bizleri daha da mutlu etti. Geçen yıl yine Engelliler Haftasında çok ses getiren bir etkinliğimiz olmuştu. Protokolümüzün önde gelen büyüklerimizin de sandalyelerimize oturup karma bir gösteri maçımız muhteşemdi. Sayın Emniyet Müdürümüz başta olmak üzere kaymakamlarımız, ilçe Belediye Başkanlarımız ve kurum müdürlerimiz hayatların da belki de ilk defa bizler için hayati önem taşıyan Tekerlekli Sandalyelerimize oturtmuşlar ve 45 dakikalık süreçte günün belki de tamamını geçirdiğimiz sandalyelerimizle bizlerden birileri olmuşlardı. Şahsi fikrim bu etkinliğin sadece bu haftalarda değil, yılın belli zamanlarında tekrarlanması çok güzel ve anlamlı olacaktır. Buna benzer etkinlikleri gündemde tutabilirsek empatinin daha fazla gelişip bunun sonucunda da bizlere olan bakış açılarının daha genişletebileceğimize inanıyorum. Anlatmak istediğim sadece yemeklerde yada kahvaltılarda aynı masalarda oturarak fotoğraf vermeyi bırakmalıyız. Daha etkileyici farkındalık yaratacak projeleri ortak akıl ile ön plana çıkarabiliriz bunun için de biraz çalışmak ve biraz da beyin fırtınası yapmak yeterli olacaktır.

 

Engelli Arkadaşlarımızın da içinde bulunduğu ve benim de dikkatimi çeken bir Sergimiz vardı Kent Konseyi Binamızda. Balıkesir ile bütünleşmiş sanatçılarımızın sergiledikleri eserlerin yanında arkadaşlarımızın da sanatçılıklarını kullandıkları eserler çok büyük beğeni topladı. Arkadaşlarımızı serginin içine katan Nigar Ablamızı gerçekten kutluyorum. Sanat ve Sporun bizler için önemini belki de tüm yazılarım da değinmişimdir. Bir Engellinin Spor yaparken yaşadığı mutluluğu ve ona kattıklarını,bir fırça ile tuvale çıkardığı şeklin ona verdiği hazzı, sahnede o bakışların ona yönelmesinde oynadığı rolün içine bürünerek başka biri olmasının verdiği ihtişamı anlatabilmek için o an onların yanında olmanız bence yeterlidir anlayabilmek için sadece…..

Güzellikler ile biten Farkındalık Haftamızın daha ses getiren projeler ile önümüzde ki yıllarda devam etmesini diliyor, emeği geçen herkese başta büyüklerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Engelleri Sevgi, Saygı ve Hoşgörü ile kaldıracağımız günleri görmek dileği ile….

 

 

Ey Türk Gençli! Birinci vazifen Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti’ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramımız kutlu olsun…

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Engelliler Haftası’ndan geriye kalanlar
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!