• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Balıkesir

14 Mayıs’ın en başarılı ittifakı hangisi?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2023 SEÇİMLERİNİN

EN BAŞARILI İTTİFAKI: ATA İTTİFAKI

EN BAŞARILI PARTİSİ: ZAFER PARTİSİ

EN BAŞARISIZ PARTİSİ: VATAN PARTİSİ

 

2023 seçimlerinin birinci tur seçim sonuçlarına farklı bir bakış açısı ile yaklaşmak istiyorum. Cumhur ve Millet İttifaklarını başka bir yazıda ele almak istiyorum. Bu ittifaklarla ilgili başka bazılarımda aydı değerlendirmeler yapmak istiyorum.

Ata İttifakı başarılı mı?

Evet.

Neden başarılı?

Ata İttifakı çok yeni, birkaç hafta önce kuruldu. İttifak Sayın Sinan Oğan için gerekli yüz bin imzayı kolaylıkla topladı. Sinan Oğan çok net ve gerçekçi, toplumun özlem duyduğu mesajları verdi.

“Ata İttifakı Atatürkçüdür, Milliyetçidir, Türkçüdür, Atatürk Milliyetçisidir, Suriyelileri göndereceğiz, bölücü unsurlarla bir araya gelmeyiz.”

Bu ittifakta Sinan Oğan dışında sadece Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tanınıyor. Başka tanınan, bilinen kişi yok.

En başarılı parti Zafer Partisi dedik.

Neden Zafer Partisi?

Bu parti bir kaça ay önce kuruldu. Genel Başkan Ümit Özdağ dışında tanınanı yok. Kadroları bilinmiyor. Temel söylemi Atatürkçülüktür. Böyle çok yeni bir parti için yüzde 2,2’lik bir oy oranını çok başarılı buluyorum.

En başarısız parti Vatan Partisi’dir.

Neden?

Bu partinin gazetesi var, televizyon kanalı var, dergileri var, genel başkan Doğu Perinçek’in kütüphaneler dolusu, onlarca kitabı var. Sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili uluslararası yargıda verdiği hukuk mücadelesi unutulmaz bir mücadeledir. Türkiye Gençlik Birliği gibi çok önemli ve stratejik bir gençlik örgütü oluşturdu. Gelecek otuz, kırk yıldaki yönetici kadrolarını oluşturma çabasına girdi ve bu yolda önemli bir mesafe aldı.

Ama halk desteği binde bir.

Vatan Partisi aynaya bakıp kendi durumunu değerlendirmeli ve de sorgulamalıdır.

Seçmenden neden vize alamamaktadır?

Seçmenden neden oy alamamaktadır?

Seçmen bu partiye neden bu kadar uzak?

Bu soruların cevapları sağlıklı olarak Vatan Partisi olarak cevaplandırılıp gereği yapılabilirse bu parti Türkiye’ye hizmet etme şansını yakalayabilecektir.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
14 Mayıs’ın en başarılı ittifakı hangisi?
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!