GÜZELLİKLER

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir önceki yazımda Liglerin nasıl devam edeceği ile ilgili yazdıklarımı hatırlayacaksınızdır. Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bir an önce diğer başlatılan bütün spor faaliyetleri gibi ortak karar alarak yarım kalan sezonu bitireceğine inanmıştım.

 

Fakat geçen zaman her dakikası aleyhimize işlediğinin bilinmesi gerekiyor. Çünkü Haziran başında bitirilmesi gereken sezonun tescil edilmesi şart. Olağan üstü bir durum yaşandı. Tüm Türkiye’yi yasa boğan bir deprem meydana geldi. Fakat günler ilerlerken Tüm Spor faaliyetleri tekrardan başladı. Demek oluyor ki kalan müsabakaların oynanması gerekiyordu. Federasyon bütün kulüplere 02.03.2023 tarihinde bir yazı gönderdi. Mevcut Ligin kaldığı yerden devam edeceğini fakat deplasmanlı oynatıldığı takdirde belirtilen sürede ligin bitemeyeceğini bu sebepten ortak bir bölgede( Fanus) sisteminde oynamanın doğru olacağını ve konaklama, yakıt bütün masrafların Federasyonca karşılanacağını yazılıydı. En geç 06.03.2023 mesai bitimine kadar yazının cevabını beklediler. Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak Fanus sistemine olumlu cevap yazımızı hemen gönderdik.

 

Bizler artık Liglerin başlayacağını düşünürken Federasyon Başkanımız Muaz Bey’in istifa ettiğini öğrendik. Kendisi Milletvekili Aday adaylığı başvurusu yaptığını ve federasyondan ayrıldığını sosyal medyada paylaştı. Tabii ki şaşırdığımı söyleyemem. Herkesin bir hayali vardır. Bir gün ile başlayan… ve devam eden…. Sanırım Başkanımızın da hayali buymuş diyerek ona bundan sonra ki siyasi hayatın da başarılar diliyoruz.

 

Belki süreç bundan sonra biraz daha uzayacak ama liglerimiz tekrardan kaldığı yerden başlayacak ve sona erecek. Ama bizler ve engelli sporcularımız ilk defa yaşadığımız bu uzun süren belirsizliği, boşa geçirdiğimiz zamanı unutmayacağız.

 

Geçtiğimiz günlerde Balıkesir Büyükşehir Belediye spor Kulübü ve Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Kulüp Başkanımız İrfan Sarıgül ve Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğdu bay’ın imzaları ile resmiyete kavuşturulan anlaşma ile bundan sonra sporcularımız emin ve profesyonel ellerin gözetiminde tedavilerini görebilecekler. Yeni göreve başlayan Üniversite Rektörümüz Dr. Yücel Oğurlu ve Kulüp Başkanımız İrfan Sarıgül’e teşekkür ediyoruz.

 

Belki şu süreçte maçlarımız oynanmıyor olabilir ama bu güzel gelişmeler inanın bizleri mutlu ediyor. Bu güzelliklere yine geçtiğimiz gün Takım olarak davet edildiğimiz bir etkinlikten bahsetmek istiyorum.  Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı olarak Okullara giderek farkındalık etkinlikleri yapıyoruz. Bu süreçte Sınav Koleji öğrencilerinin davetlisi olarak okullarına gittik. Ayrıca Takımımızın en genç oyuncusu Cihangir’in de o okulda okuyor olması bizler için daha heyecanlıydı. Hem bizler hem de Cihangir konferans Salonunu dolduran öğrenciler ile aramızda hiçbir farkın olmadığını, ulaşmak istediğimiz hayallerimize gayret ederek ve çalışarak ulaşabileceğimizi anlattık. Öncelikle Balıkesir Sınav Koleji Öğretmenlerimize ve samimiyetle dinleyip sorular yönelten öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
GÜZELLİKLER
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!