ERTEM EĞİLMEZ SİNEMASINDAN NOTLAR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Sinemamızın unutulmaz eserlerine imza atan Ertem Eğilmez’in eserlerine dair oğlu Ferdi Eğilmez’in paylaşımları bu hafta sizlerle.

 

 

“Kibar Feyzo” filmi çıkmasına izin verilmeyeceği endişesi ile sansür kurulunun önüne 47 dk.lık versiyonu gönderilir. Neden bu kadar kısa diye sormaz kimse. Takibi yapılmadığı için şikayet de gelmeyince 85 dk’lık versiyonu oynar. Kendi çapında küçük bir rekoru vardır bu anlamda…

 

 

36 yaşında lise talebesi oynamak herkese nasip olmaz sanıyorum.. 1938 doğumludur Halit abi. Harika tavla oynardı. Çok konuşup dalga geçerdi oynarken. Bir iki kez hırpalanmış bu yüzden.. Özledim.

 

 

 

 

Cem Gürdap / 2007 yılında ayrıldı aramızdan. Çok küçüktüm kendisinden. Sete gittiğimde benle en çok vakit geçiren oydu. Çok anım var kendisiyle tabi ama bu da özlemi arttırıyor işte.. Sevgi ve rahmetle anıyorum kendisini.. Tulum Hayri..

 

 

Film ayrı, bere aynı.. Daha çok vardır da böyle örnek de, 80’li yıllarda çıkan bir yangında, Tarkan’ın ahtapotu, Süt Kardeşler’in Gulyabanisi gibi nispeten büyük objeler kurtarıldı ama kostüm, aksesuar gibi bir çok malzeme telef olmuştu. Bu bere de onlardan biri maalesef.

 

 

Afiş çalışması bile olsa provanı yapar, İşine gerekli ilgiyi, saygıyı gösterirsen, izleyicinde sana gösterir. Bunu görebilmemiz açısından bugüne ulaşmasını önemsediğim iki karedir bunlar. Bizim Aile / 1975

 

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
ERTEM EĞİLMEZ SİNEMASINDAN NOTLAR
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!