OKULLAR, ÇOCUKLAR, KISITLAMALAR VE PANDEMİK DURUMLAR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İKİ gündür sabah erkenden gazeteye geliyoruz kızımla birlikte.

17 Ağustos’ta yüz yüze telafi eğitimi başlayacak olana özel okulların açılışı devlet okulları ile birlikte 21 Eylül’e ertelendi biliyorsunuz.

Evde de internet ve bilgisayarı olmasına rağmen bizimle birlikte gazeteye geliyor en azından gözümüzün önünde olsun canı sıkılmasın derdindeyiz.

Eşit şartlarda yarışmayan bir nesil oluşuyor, bilmem farkında mısınız?

Uzaktan eğitimin olmazsa olmazı bilgisayar ve internet erişimi.

Türkiye’nin dört bir yanında bilgisayarı olmayan.. Yeterli interneti olmayan çocuklarımız var…

Bakanlık bu kararı alırken eminim bununla ilgili de bir çalışma yapmıştır.

Yoksa ‘Okulları kapatalım’ demek işin en kolayı.

Yerel yönetimler ve iş dünyasının da içinde olduğu bir kampanya başlatılmalı ve en önemlisi eğer böyle çocukların tespiti yapıldıysa en kısa zamanda bu ihtiyaçlarının karşılanması yönünde ivedilikle çalışma yapılmalı.

 

Her şeyi devletten beklemeden gönüllü kuruluşların da bu yönde çabalarını görmek en büyük arzumuz olduqunu söylemeden geçemeyeceğim.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son bir kaç gündür verdiği mesajları dikkate almak lazım.

Sağlık mı, ekonomi mi?

Tercihini ekonomiden yana kullanan hükumetin peş peşe kontrolsüzce açılan işyerleri ve hayatımızın vazgeçilmez üçlüsü haline  gelen maske +mesafe + hijyen denetimlerinin göstermelik olarak kalması sonucunda “83 milyon yeniden birleşelim, savaşa kaldığımız yerden devam edelim” mesajı ne kadar karşılık bulacak hep birlikte göreceğiz.

Anne babaların uymadığı kuralların ceremesini açılmayan okullarımız ile çocuklarımızın gördüğünü de bakanın paylaşımlarından net bir şekilde anlıyoruz.

Okulların açılmamasının en büyük etkisi hala bazı kısıtlamaların kalkmadığı 65 yaş üstü aile büyüklerini ne şekilde etkileyeceği.

65 yaş üstünün tam anlamıyla sokağa çıkma iznini almadan bir çok İlde tekrar saat kısıtlamasına gidildiği bu zaman da çocuklarımızı büyüklere nasıl teslim edeceğimiz de ayrı sorun olarak önümüzde duruyor.

 

Bir anne olarak kafamız çok karışık…

21 Eylül’e kadar vaka sayılarının beklendiği gibi olmayacağı bir durum da, kademeli eğitime geçiş konusunun da gündeme geleceği.  2 gün okul 2 gün uzaktan eğitimin de alternetiflerden biri olduğunun konuşulduğu şu günlerde içimizi rahatlatacak şeyler duymaya ihtiyacımız olduğunu da söyleyelim…

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
OKULLAR, ÇOCUKLAR, KISITLAMALAR VE PANDEMİK DURUMLAR
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!