2022 BİTERKEN MANZARA-İ UMUMİYE (GENEL DURUM)

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilindiği gibi “Manzara-i Umumiye” söylemi Büyük Atatürk’e aittir. Nutuk bu cümle ile başlamaktadır. Biz de Atatürk’ün bu söyleminden esinlenerek 2022 yılının sonunda genel görünümümüze bir göz atmaya çalışalım.

2022 yılının 29 Ekim’inde coşku ile Cumhuriyetimizin 99’ncu yılını kutladık. Başta Büyük Atatürk olmak üzere cumhuriyetimizin kurucularını ve bu Yüce Cumhuriyeti bugünlere taşıyanlara saygı, rahmet sunuyoruz.

İçinde bulunduğumuz ve de sonuna yaklaştığımız yılın en yakıcı olayı şüphesiz here alanda, her konuda karşılaştığımız zamlardır. Her şey 2021 yılındaki fiyatlarını birkaç misli katladı. Türkiye yine üç haneli enflasyonu gördü. İnşaat maliyetleri, elektrik, akaryakıt, özellikle de herkesi ilgilendiren gıda maddesi fiyatları inanılmaz şekilde yükseldi ve vatandaşı zora soktu. Örneğin 2021 Ağustos ayında altı buçuk lira olan bir kutu kesme şeker, günümüzde yirmi altı buçuk liradan satılmaktadır. Bu zamlar 2022 yılına damgasını vurmuştur. Gerçi hükümet çalışanların, emeklilerin maaşlarına, ücretlerine büyük zamlara yapmıştır ama zamlar o kadar ezici olmuştur ki maaş ve ücret artışlarını silip süpürmüştür.

Rusya-Ukrayna savaşında devlet çok dengeli ve tarafsız bir politika izlemiş, Rusya ve Ukrayna temsilcilerini aynı masaya oturtabilmiştir. Tahıl koridoru açılmış, pek çok ülke zor duruma düşmekten kurtulmuştur.

Bölücü örgütle mücadele bütün hızıyla sürmektedir. Kuzey Irak’ta TSK’nın çok sayıda güvenlik kurduğuna dair haberler geliyor. Terör örgütü bu defa gerçekten bitme noktasına gelmiş gibi görünmektedir.

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için iki aynı grup oluşmuştur. Bunlar Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı yani Altılı Masadır. Altılı Masanın adayının Kılıçdaroğlu’nun olması ihtimali yüksektir. Ancak masanın diğer ortaklarının Kılıçdaroğlu’nun seçilebilmesinin zayıf ihtimal olarak değerlendirdiği anlaşılıyor. Masada Kılıçdaroğlu için tam mutabakatın sağlanabildiğini söylemek zordur.

Geçtiğimiz Ekim ayında açılan silah sergisinde yerli ve milli silahlarımız sergilenmiş, sergi yurt dışında da dikkat çekmiştir. Sergiyi İngiltere Savunma Bakanı’nın ziyareti önemlidir. Türkiye İHA ve SİHA yapımında büyük aşama yapmıştır.

Türkiye kurak bir yıl geçirmiş, bazı göller kurumuş, bazı göllerde kurumaya yüz tutmuştur.

Türkiye, doktor ihraç edip, çoban ithal eden ülke olmuştur. Bu da 2022 yılında yaşadığımız enteresan bir olay olarak zihinlerde yer alacaktır.

2022 yılı çok özet olarak böyle, umarım 2023 yılında daha güzel özetler yaparız.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
2022 BİTERKEN MANZARA-İ UMUMİYE (GENEL DURUM)
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!